Wolff: Zavar keletkezne az F1-ben, ha Massa megnyerné a pert - F1VILÁG.HU

Wolff: Zavar keletkezne az F1-ben, ha Massa megnyerné a pert

A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff szerint „zavar” keletkezne a száguldó cirkuszban, amennyiben Felipe Massa megnyerné azt a jogi eljárást, amit a 2008-as világbajnoki cím kapcsán tervez indítani, és amennyiben az precedenst teremt más esetekben.

Ahogyan arról portálunk is beszámolt több alkalommal, Massa egy rendkívül komoly szakemberekből álló jogi csapatot állíttatott össze annak érdekében, hogy utólag neki adják a 2008-as év F1-es világbajnoki címét. A brazil azért döntött úgy, hogy megtámadja a 15 évvel ezelőtti bajnokság végeredményét, mert a Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone tavasszal egy lapinterjúban azt mondta, már az adott évben tudomást szereztek arról, hogy a Renault csapata egy szándékos baleset okozásával manipulálta a Szingapúri Nagydíj végeredményét.

Massa jogi csapata nemrég levelet küldött a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a Forma-1 vezetőségének, melyben az ügy részleteiről tájékoztatták a két szervezetet – amennyiben október közepéig nem kapnak érdemi választ, jogi útra terelik az ügyet.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff Szingapúrban arról beszélt, a 2021-es abu dhabi események fényében természetesen alaposan figyelemmel kísérik a fejleményeket, most azonban egy interjúban azt mondta, ha Massa megnyeri az eljárást, az óriási zavart okozna az F1-ben. Az osztrák szakember szerint az egykori versenyzőnek nincs sok esélye arra, hogy győztesként kerüljön ki ebből az eljárásból.

„Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy nyert ügye van. Aláírjuk a sportszabályzatot. Azok nagyon világosak, és elkötelezed magad licenctulajdonosként” – magyarázta a Mercedes-főnök. „Ha mindenki megnyitná ezeket a helyzeteket, zavar keletkezne a sportban, és különösen, ha a teljes bajnokságokat nézzük: annyi minden van, ami befolyásolja, hogy nyersz-e vagy veszítesz, hogy őszintén szólva nem látom ebben az ügyet.”

„A polgári részét nem tudom, fel kell mérni, történt-e kár, ami alapján követelhet. Ami a reputációt illeti, nehéz helyzetben vannak. Számomra ez olyan, mintha egy telenovellát néznék, vagy előttem játszódna egy szappanopera.”

Wolffhoz hasonlóan korábban Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is azt mondta, szerinte Massának nem sok esélye van az F1 ellen, a 42 éves brazil azonban úgy látja, az üggyel kapcsolatos szkepticizmus is azt bizonyítja, helyesen cselekszik.

„Szerintem ez is csak azt mutatja, hogy jó úton járunk, és hogy az emberek az F1-ben felismerik a komolyságát és a fontosságát az ügyünknek” – fogalmazott a volt F1-es pilóta. „Ahogy eddig is mondtam, igazságot szeretnék, a gyerekkori álmomat, egy bajnoki címet egy egész nemzetnek, a braziloknak. És a tifosinak is.”

„Ez kizárólag az én és a családom küzdelme, szóval minden tőlünk telhetőt megtettük azért, hogy a világ legjobb profi szakembereit állítsuk a saját oldalunkra.”

Massa hozzátette, nagyon bízik abban, hogy az FIA és a FOM mostani vezetése nyitott lesz arra, hogy segítsen neki.

„Bízom abban, hogy a mai FIA és FOM más. A két entitásnak lehetősége van arra, hogy ezt bizonyítsa, és kijavítsa a múlt hibáit a sport érdekében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!