Friss hírek

Wuhani denevérrel viccelt Bottas, a Mercedes bocsánatot kér

Bocsánatkérésre kényszerült a Mercedes Forma-1-es csapata Valtteri Bottas egy meggondolatlan nyilatkozata után.

A finn versenyző kiábrándító versenyt futott múlt vasárnap, Törökországban: pont nélkül zárta az isztambuli futamot, mely során összesen hat alkalommal pördült meg, és csapattársától, a győztes Lewis Hamiltontól kört is kapott.

Bottas ezt követően a Ziggo Sport televíziós csatornának is adott egy interjút: azt kérdezték tőle, ha van olyan nap, amit szívesen kihagyott volna az idei naptáról, az a múlt vasárnapi lett-e volna.

„A mai, igen” – mondta rögtön a futam után a finn, majd próbált viccesen fogalmazni, és hozzátette: „Vagy talán az a nap, amikor valaki vásárolt egy denevért Wuhanban!”

Mint ismert, egyes vélekedések szerint a koronavírus-járvány a kínai városban terjedt el először, a vírus pedig mostanáig 1,3 millió áldozattal járt világszerte.

Bottast nyilatkozata miatt számos kritika érte a kínai közösségi médiában, és végül a Mercedesnek bocsánatot is kellett kérnie.

„Kedves kínai rajongók, mint azt mindannyian tudjuk, ez a sport érzelmeket vált ki belőlünk, főleg a győzelmek és vereségek okozta hullámhegyek és hullámvölgyek” – fogalmazott a csapat.

„Múlt vasárnap Valtterinek kemény és kiábrándító versenye volt, mely során elveszítette a világbajnoki címet. Nem akart megsérteni senkit a TV-kamerák előtt állva a futam után, és nyilvánvalóan nem akart tiszteletlen lenni Kínával és a kínai rajongókkal szemben.”

„Ő még mindig az a Valtteri, akit mindannyian ismerünk, törődik minden kínai rajongóval, mindannyiótoknak a legjobbakat kívánja, és azt, hogy maradjatok biztonságban ezekben a nehéz időkben. Szép hetet kívánunk, és várjuk közösen a szezon utolsó versenyeit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!