Friss hírek

Wurz: A Williams-nek időre van szüksége

Alexander Wurz szerint a Williams istállónak időre van szüksége ahhoz, hogy visszatérjen az élre a Forma-1-ben, ám az osztrák versenyző elmondta, jó irányba halad a brit alakulat.

Alexander Wurz szerint a Williams istállónak időre van szüksége ahhoz, hogy visszatérjen az élre a Forma-1-ben, ám az osztrák versenyző elmondta, jó irányba halad a brit alakulat.

A Williams istálló borzalmasan szerepelt a tavalyi évben, és megszerzett tizenegy pontjával mindössze csak a nyolcadik helyen végzett a konstruktőrök versenyében a 2006-os esztendőben.

A grove-i bázisú csapat azonban visszavágott az idei évben, és versenyzői folyamatosan pontszerző helyeken végeznek. Eddig ugyan még távol volt a dobogó, ám Alexander Wurz egy kiállásos stratégiájának, illetve a biztonsági autós periódusoknak köszönhetően megszerezte a Williams első dobogós helyezését Kanadában, melyre a 2005-ös Európa Nagydíj óta nem volt példa a csapat történetében.

Hirdetés
 

Ugyan a csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy ismét visszatérjen az élre, és győzelmi esélyessé lépjen elő a Forma-1-ben, Wurz elmondta, ehhez időre lesz szükségük, különösen a tavalyi nehézségek után.

“Mindig azt kell nézni, honnan jöttünk” – mondta Wurz a Forma-1 hivatalos weboldalán. “Természetesen mindenki egy kicsit szomorú, mert győzelmeket szeretnénk szerezni. A Williams az egyik legsikeresebb istálló a Forma-1 történetében. Frank és Patrick igazi versenyzők, és csak a győzelem elégíti ki őket. Azonban, ha megnézzük a jelenlegi helyzetet, akkor azt mondhatom, sikerült fejlődést elérnünk. Nem egyszerű visszafordítani a negatív irányba elindult dolgokat, de mi most ezt tesszük.”

“Fontos, hogy tartsuk az irányt. Éppen ezért boldog vagyok, hogy sikerült felállnom a dobogóra Montrealban. A tavalyi évben a Williams csak a nyolcadik helyen végzett a bajnoki összetettben. Ha megnézzük a jelenlegi mezőnyt, láthatjuk, hogy nagyon szoros a küzdelem, így egy éjszaka alatt biztosan nem lehet megfordítani a helyzetet” – folytatta az osztrák pilóta. “Ha megnézzük a csapat struktúráját, akkor szerintem láthatjuk, hogy sokkal egészségesebb, mint a tavalyi évben volt. Azonban ahhoz, hogy tovább lépjünk, időre van szükségünk, ez ennyire egyszerű.”

“Viszont úgy gondolom, mindenünk megvan ahhoz, hogy visszatérjünk az élre. Azonban azt nehéz lenne megmondani, hogy ez mikor következik majd be. Talán a szezon végén, de lehet, hogy hosszabb folyamatról van szó. Egy viszont biztos: fejlődünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wurz: A Williams-nek időre van szüksége
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!