Friss hírek

Zetsche: Azt hittem, már megint Lewisszal van valami

A Mercedes ügyvezetője, Dieter Zetsche a minap egy interjúban elárulta, hogyan értesült az újdonsült világbajnok, Nico Rosberg visszavonulásáról.


A Mercedes ügyvezetője, Dieter Zetsche a minap egy interjúban elárulta, hogyan értesült az újdonsült világbajnok, Nico Rosberg visszavonulásáról.

A német versenyző néhány nappal az után jelentette be, befejezi a versenyzést a Forma-1-ben, hogy megnyerte pályafutása első világbajnoki címét.

Hirdetés
 

A Daimler vezére, Dieter Zetsche az Autocarnak elárulta, amikor megcsörrent a telefonja, azt gondolta, Lewis Hamilton miatt hívja őt a Mercedes F1-es programját irányító Toto Wolff.

„Épp kijöttem a zuhanyzóból, amikor megcsörrent a telefon. Láttam, hogy Toto Wolff az, és az első gondolatom rögtön az volt: ne, már megint valami Lewis Hamiltonnal” – mondta a szakember.

„És aztán Toto megosztotta velem a hírt. Be kell vallanom, nagyon nem számítottam Nico visszavonulására.”

Zetsche elárulta, természetesen nagyon szerette volna, ha Rosberg a csapatnál marad 2017-re, ám teljes mértékben megérti a világbajnok döntését.

„Tiszteletben tartom Rosberg döntését. Van egy versenyzőnk Hamilton személyében, aki azt mondja, ’még többet akarok, meg akarok dönteni minden rekordot és történelmet szeretnék írni’.”

„És van egy versenyzőnk, aki azt mondja: ’valóra váltottam az álmom, hogy tudnám ezt felülmúlni?’. Szerintem mindkét hozzáállás érthető és indokolt.”

„Nyilván jobb lett volna, ha két világbajnok van a csapatunknál a következő szezonban. Tudom, hogy ismét nagyon intenzív lett volna a küzdelem. Most viszont egy új versenyzőre van szükségünk… ilyen az élet.”

„Nem vagyok sem sértődött, sem pedig csalódott. Egy ilyen döntést tiszteletben kell tartani.”

A hírek szerint Rosberg helyét Valtteri Bottas veszi át – ezt hamarosan be is jelentheti a címvédő istálló.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!