Zhou a bejelentés előtt tudta, hogy Hamilton a Ferrarihoz szerződik - F1VILÁG.HU

Zhou a bejelentés előtt tudta, hogy Hamilton a Ferrarihoz szerződik

HIRDETÉS
A Stake Forma-1-es csapatánál versenyző Zhou Guanyu hétfőn elárulta, ő előre tudta, hogy Lewis Hamilton alá fog írni a Ferrari alakulatával — a hír azonban őt is váratlanul érte.
Zhou Guanyu (CHN) Alfa Romeo F1 Team.
Formula 1 World Championship, Rd 16, Singapore Grand Prix, Thursday 14th September 2023. Marina Bay Street Circuit, Singapore.

A hétszeres világbajnok 2024-ben még a Mercedes versenyzőjeként áll rajthoz az F1-ben, jövőre azonban átigazol a Ferrarihoz — mindezt múlt csütörtökön jelentették be. Hamilton menedzsmentcsapatában pedig egy ideje már újra aktívan tevékenykedik Marc Hynes is, aki történetesen a Saubernél versenyző Zhou Guanyu pályafutását is egyengeti. A kínai pilóta csapata hétfői autóbemutatóján árulta el, a pletykák után rákérdezett a Hamilton-dologra, így a hivatalos bejelentés előtt már tudta, a brit versenyző elhagyja a Mercedest.

„Nem igazán néztem meg a reakciókat, de az emberek talán nemigen hitték el — vagy a 90 százalékuk nem hitte el, amikor kijöttek a pletykák” — mondta Zhou a RacingNews365.com című internetes portál kérdésére.

„Ismerem Marcot, aki velem együtt Hamiltont is menedzseli. Üzengettünk egymásnak előtte, szóval tudtam, hogy aláír, ténykérdés volt. Nem mondtam el senkinek, de eléggé sokkolt a hír. Viszont azt hiszem, a Mercedesnél dolgozókat még jobban sokkolja. Versenyzőként szerintem Lewis úgy látja magát, mint aki a Ferraritól vonul majd vissza. Ez nyilvánvalóan nagyon jó dolog. Nem hibáztatom őt azért, hogy ilyen érzései vannak.”

„Nagyon váratlan a dolog, nem számítottam rá. Az emberek imádnak Ferrari-versenyzőként visszavonulni, pláne a világbajnokok. De ő ennek a szezonnak az elején jelentette be a dolgot, szóval vár még rá egy idény a mostani csapatával, ami kétségkívül sokk. De szerintem izgalmas az emberek számára az, hogy ilyen sok változás történik más csapatoknál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!