Friss hírek

Zűrzavaros időmérő várhat ma az F1 mezőnyére Monzában

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez szerint „zűrzavaros” időmérő edzés várhat ma Monzában a Forma-1 mezőnyére, a pilóták ugyanis egymást akadályozhatják majd, miközben próbálnak szélárnyékot fogni.

Az Olasz Nagydíj lesz a Forma-1 idei második sprintfutamos hétvégéje, ami azt jelenti, hogy az időmérőt már ma, azaz pénteken megtartják.

A versenynaptár leggyorsabb pályáján két éve már meglehetősen kuszára sikeredett a kvalifikáció, kilenc versenyző közül mindössze egy tudott csak mért kört futni a Q3 végén, a többiek lekésték utolsó próbálkozásukat, mert egymást akadályozták a felvezető körben.

Sergio Perez szerint ez idén megismétlődhet.

„Szerintem számíthatunk egy kis zűrzavarra a Q3-ban, főleg, hogy mindenki a szélárnyékra törekszik majd, és próbál közel maradni a másikhoz. Szerintem elég hektikus Q3 lesz” – mondta a mexikói.

A tavalyi Olasz Nagydíjon a versenyirányítás már igyekezett kordában tartani a dolgokat: meghatároztak egy minimumidőt a két biztonsági autós vonal között, egyelőre azonban ezt az iránymutatást idén még nem tették közzé.

Lance Stroll 2019-ben egyike volt azon pilótáknak, akik megrovást kaptak a történtek miatt.

„Hallani arról, hogy ismét kikényszerítenek egy deltaidőt a kivezető körökre, ahogy tavaly is, ez pedig megakadályoz majd bennünket abban, hogy szükségtelenül lassan menjünk” – mondta az Aston Martin versenyzője. „Igazából akkor van probléma, ha valaki nagyon belassít, és próbál szélárnyékot fogni.”

„Emlékszem, 2019-ban mindannyian elszúrtuk a Q3-at, mert valaki visszalassított, próbált szélárnyékot fogni, és aztán lecsúsztunk a mért körről. Szóval kritikus itt a dolog, de meglátjuk, hogyan alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!