Häkkinen: Schumachernek szüksége van a szurkolókra - F1VILÁG.HU

Häkkinen: Schumachernek szüksége van a szurkolókra

Mika Häkkinen egykori ellenfeléről, Michael Schumacherről mesélt, valamint arról, számára is nehéz elfogadni azt, ami a hétszeres világbajnokkal történt.

Schumacher igazán nagy nevekkel harcolhatott karrierje során, egyik legnagyobb ellenfele pedig Mika Häkkinen volt, aki 1991-től 2001-ig tartó karrierje során összeen 20 győzelmet szerzett, 1998-ban és 1999-ben pedig a világbajnoki címet is bezsebelte.

A volt F1-es pilóta a német SonntagsZeitung című lapnak adott interjújában elmondta, minden világbajnoki trófea mögött kemény munka áll, és bizony nem könnyű a pilóták élete akkor sem, ha kívülről úgy látszik.

„Én nem hiszek abban, hogy valaki győztesnek születik. Ez a gyakorlásból, az edzésekből jön –a belefektetett energiáról szól az, hogy mindig jobbak legyünk.

„Az utazások, a hotelekben élni, a marketing, a média mind-mind hozzátartozik” – mesélt a finn a sport árnyoldalairól.

Häkkinen 1995-ben, az Ausztrál Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, amikor defektet kapott, autója irányíthatatlanná vált, és hatalmas erővel a gumifalnak csapódott. A finn elmondta, az a verseny megváltoztatta az életét és az élethez való hozzáállását.

[su_quote]Elgondolkodtam: mi a célja az életemnek? Amikor a kórházban fekszel, rájössz, hogy az életed fontos. Semmi más. [/su_quote]

„27 éves voltam, és nem gondoltam másra, csak a versenyzésre. A baleset nagyon komoly volt, súlyos fejsérüléseket szenvedtem, sérült a hallásom, az arcom egyik fele a mai napig félig le van bénulva. Ez elgondolkodtatott: mi a célja az életemnek? Amikor a kórházban fekszel, rájössz, hogy az életed fontos. Semmi más.

Aki versenyző lesz, az tudja, hogy milyen kockázatokat vállal hétvégéről hétvégére – Häkkinent is az döbbentette meg Schumacher balesetében, amiről mindenki beszél: a hétszeres világbajnok egy családi kiránduláson, síelés közben esett el, ahova szórakozni indult.

„Először nem is hittem el” – mondta. „Az én balesetem munka közben történt, egy versenyen. Úgy gondolom, az ember hatalmas kockázatot vállal, amikor versenyautóba ül. Aztán elmész síelni, szórakozol, és ilyesmi történik. Ezt nem lehet elfogadni. Ez mutatja, mennyire törékeny az élet.

„Ő egy hihetetlen versenyző volt, aki sosem adja fel. Mindig a maximumon teljesített, mindent beleadott.”

A volt McLaren-pilóta elmondta, nem tudja, hogy milyen állapotban van volt ellenfele, azonban ő is része a „Keep Fighting” kezdeményezésnek, amelyen keresztül – úgy gondolja – a családot és Schumachert is támogatni tudják.

„Nem akarok utánakérdezni, ez csak a családjára tartozik” – válaszolta Häkkinen a kérdésre, tudja-e, hogy van a német bajnok. „A fiával, Mickkel focizom a jótékonysági meccseken – nem szabad feladnunk, hogy támogassuk Michaelt. Ez a szurkolók miatt is fontos. Ha érzik, hogy ők velük vannak, az erőt és energiát ad. Nem kétség, hogy Michaelnek erre van szüksége, és természetesen a családjának is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!