Hamilton: Imádkoztam a győzelemért - F1VILÁG.HU

Hamilton: Imádkoztam a győzelemért

Lewis Hamilton ugyan a Ferrarik mögül indult Monzában, de futamgyőzelmet a brit zsebelte be. ezzel pedig harminc pontra ugrott a Hamilton-Vettel közötti különbség a világbajnoki tabellán.

Kimi Räikkönen indulhatott az élről, de a britnek nem 2007 világbajnoka volt a legfőbb riválisa.

Úgy vélem, hogy hasonló volt a rajtunk. Aztán az első kanyarban meglepett, hogy Seb a bal oldalt választotta.” – kezdte a brit, aki arra sem számított, hogy az első helyen intik le.

A harmadik helyről indultam, és ha a legutóbbi futamon és itt is megnézzük a tempónkat, akkor nem tudhattuk, hol fejezzük be.

Próbáltam 1,5 másodpercen belül maradni, és úgy láttam, egy komoly csata előtt állunk. Mind a csapat, mind a szponzorok, mind saját magam által egy hatalmas nyomás volt rajtam. A győzelemre viszont nem számítottam, de imádkoztam. Ezzel a céllal vágtam neki a versenynek, de sosem tudhatod. Valamikor simán elhúznak, mint, ahogy Spában is.

Hamilton az időmérőn szerzett tapasztalatait próbálta a futamon kamatoztatni.

„Tegnap próbáltam kitapogatni, mennyire lehetek agresszív, mert nem Kimi ellen versenyzek, hanem Sebastian ellen. De megpróbáltam elmenni Kimi mellett. Mondtam neki is, hogy remek versenyt futott, fair módon csatázott, és nagyon tisztelem. Élveztem ellene versenyezni. De az tény, hogy Sebet már a futam elején megelőztem, ami hatalmas fordulópont volt.” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!