Friss hírek

Hivatalos: Jön az Aston Martin Red Bull Racing!

Az Aston Martin lesz a Red Bull Forma-1-es csapatának névadó támogatója a 2018-as évadtól kezdve – jelentett be az osztrák istálló hétfőn.

Az autógyártó és az energiaital-gyárosok F1-es csapata már 2016 óta együttműködést folytat, melyet a következő években még jobban kiterjesztenek.

Az Aston Martin 2018-tól nemcsak a Red Bull Racing innovációs partnere, hanem névadó támogatója is lesz, így a Milton Keynes-i istálló a következő idénytől kezdve Aston Martin Red Bull Racing néven folytatja Forma-1-es szereplését.

A technológiai együttműködés részeként egy új teljesítményközpontot is felépítenek majd a Red Bull kampuszán belül, mellyel 110 új munkahelyet teremtenek majd tervezők és mérnökök számára. Ennek köszönhetően az Aston Martin és a Red Bull Racing a jövőben még szorosabbra fűzheti együttműködését, mely nagyban elősegíti majd az F1-es istálló szereplését, valamint a közúti technológiák fejlesztését.

Az Aston Martin elnöke, Andy Palmer mindazonáltal elárulta, arról is folynak az egyeztetések, hogy a gyártó motorszállítóként is csatlakozik a Forma-1-hez.

„Az erőforrásokra vonatkozó egyezetések is érdekelnek bennünket, de csak akkor, ha a körülmények megfelelőek” – mondta a szakember.

„Nem akarunk úgy csatlakozni egy motorháborúba, hogy nincsenek költségekre vonatkozó korlátok, meghatározott tesztórák – de hisszük, hogy amennyiben az FIA meg tudja teremteni a megfelelő körülményeket, érdekelne minket az efféle szerepvállalás is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!