Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Leclerc: Nagyon élvezem, hogy feszegetem a határokat

Fotó: Alfa Romeo Sauber

A 20 éves pilóta úgy látja, a szezon eleje óta folyamatosan fejlődnek. A Sauber jelenleg a konstruktőri tabella kilencedik helyén áll 18 ponttal.

Leclerc elismerte, hogy a gyenge kezdés az ő hibájából történt, és kitért arra is, mit szeret leginkább a versenyhétvégéken.

Azt gondolom, elértük, hogy nagyobbnak tűnjön a változás, mint amekkora valójában volt. De összességében mégis hatalmas.” – kezdte a monacói.

Az első futamon egyszerűen csak annyi történt, hogy nem vezettem túl jól, így pedig a teljesítmény kevésbé volt jó ahhoz képest, mint kellett volna, és ez miattam történt. A fejlődés, amit Baku óta láthatunk, legfőképp az autónak volt betudható, azaz annak, hogy fejlődtünk az autóval. Szóval igencsak nagy előre lepésről beszélhetünk. Nagyon közel voltunk a Q3-hoz az elmúlt nagydíjakon, ami nagyon pozitív, és hatalmas motivációt ad az egész csapatnak.”

De, hogy mit szeret leginkább Leclerc a versenyhétvégéken?

Az időmérőkre mindig nagyon keményen dolgoztam. Azt hiszem, ez a kedvenc részem a hétvégéken. Nagyon élvezem, hogy a határokat feszegetem a mért körön, és az utóbbi versenyeken ez jól is ment.” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!