Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Renault: Nem azért vagyunk itt, hogy barátokat szerezzünk!

Fotó: Renault Sport F1

Azok után, hogy a rivális csapatok együttesen szálltak szembe a Renault-val a volt FIA-s szakember, Marcin Budkowski szerződtetése miatt, a francia istálló ügyvezetője, Cyril Abiteboul úgy nyilatkozott, nem azért vannak a Forma-1-ben, hogy barátokat szerezzenek.

Ahogyan arról nemrég az F1VILÁG is beszámolt, a királykategória hat prominens csapata, a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull, a Williams, a McLaren és a Force India közös levelet intézett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökéhez, valamint a Forma-1 ügyvezetőjéhez, Chase Carey-hez.

Az említett csapatok szerint egyáltalán nem helyénvaló, hogy az FIA-nál múlt héten felmondott technikai igazgató, Marcin Budkowski 3 hónapnyi felmondási idő után a Renault csapatánál folytathatja pályafutását.

Az ügy azért igencsak kényes, mert Budkowski volt az, aki felügyelte az F1-es csapatok 2018-as fejlesztéseit, és ő véglegesítette a jövő évi technikai szabályokat.

Bár a Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul nem erősítette meg a szakember szerződtetését, azt kijelentette: néhány éven belül világbajnoki címért akarnak harcolni.

„2020-ra a topcsapatok között akarunk lenni” – mondta a szakember a Sky kérdésére.

„Ez még kicsit odébb van, de tudjuk, mit kell tennünk, és mivel jelenleg 1-1,5 másodperc a különbség az élcsapatok és a topcsapatok között, nagy ugrásra lesz szükség.”

„Éppen ezért kell nagyon agresszívnek lennünk, hogy odaérjünk 2020-ra. Ebben a sportban az ember nem azért van, hogy barátokat szerezzen.”

„Nyilván vannak módja annak, ahogy csinálhatjuk a dolgainkat, például a szakemberek szerződtetését tekintve – és nem feltétlenül Marcinra gondolok. Fejlődnünk kell, Enstone-nak őrült módjára kell fejlődnie.”

„Amikor átvettük a csapatot, 475 szakember dolgozott nálunk, most 620. Nem titok, hogy ezeknek az embereknek valahonnan jönniük kell, és néhányukat rivális csapatoktól kell elcsábítanunk.”

A Budkowsky szerződtetésével kapcsolatos hírek ellenére a Renault-főnök kijelentette, maradéktalanul betartják a Forma-1 szabályait.

„Teljesen világos, hogy a Renault arról híres, hogy rendkívüli módon fair és lojális. Bármit is teszünk, meg fogunk bizonyosodni arról, hogy lojálisan, a versenytársainkkal szemben fair módon valósítjuk meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!