Verstappen: George hercegnő ellen már védekezni sem szabad? - F1VILÁG.HU

Verstappen: George hercegnő ellen már védekezni sem szabad?

A holland sajtó előtt folytatta a George Russell manőverével szembeni méltatlankodását Max Verstappen az Azeri Nagydíj szombatján, ahol már végképp nem spórolt a pikírt megjegyzésekkel a Red Bull pilótája.

Néhány környi szóváltást már lefolytatott egymással a két érintett fél annak nyomán, hogy a sprintverseny első körében Russell Verstappen autójának ütközött, méretes lyukat ütve ezzel a Red Bull oldalszekrényén. A páros röviden már a parc fermében is összeszólalkozott, majd egy-egy interjúban is kritizálták ellenfelük hozzáállását a csatához.

Verstappen a személyes számonkérés során „f***fejnek nevezte Russellt, a racingnews365.com pedig holland forrásokra hivatkozva közölt interjút a címvédővel, amelyben tovább folytatta gondolatmenetét.

 

„Abban a pillanatban komolyan azt gondoltam róla” – mondta Verstappen. „Ha csak annyit mondott volna, hogy nem volt szándékos, az legalább jelentett volna valamit. De ez a reakció, hogy nézzem meg a fedélzeti kamerás felvételét, meg hogy hidegek voltak a gumijai? Mindannyiunk gumijai hidegek voltak.”

„Egyszerűen egy ügyetlen mozdulat volt, és igazán az is elgondolkodtató, hogy mi szüksége volt rá. Úgyis sokkal lassabbak nálunk, és csak azt kockáztatta, hogy mindkettőnk versenyét kinyírja. Igazából azzal sem jut semmire, ha megelőz.”

„Vagy talán már védekezni sem szabad, ha George hercegnő közeledik? Ez az ő problémája. De egyébként sem volt semmi esélye és semmi értelme, hiszen három körrel később így is könnyedén elmentem mellette. Mindenki a maga szemszögéből véleményezi a történteket, de én elég helyet hagytam neki, szóval csak annyit kellett volna tennie, hogy normálisan beveszi a kanyart.”

Russell az eset véleményezése során azt mondta, szerinte ha ők ketten fordított helyzetben álltak volna a pályán, akkor is ugyanilyen kimenetellel zárul a párharcuk, vagyis abban az esetben Verstappen ütközött volna az ő autójának. A hollandot is megkérdezték ennek az elméleti szituációnak az alakulásáról.

„Fogalmam sincs, én mit csináltam volna, de ő minden bizonnyal arra számítana, hogy lefékezek és közlöm vele, ’kérlek, előzz meg’. Na, ilyesmi biztosan nem fog megtörténni” – szögezte le.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: George hercegnő ellen már védekezni sem szabad?
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!