Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Verstappen maga köré építheti a Red Bullt

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Max Verstappennek mindenképpen meg kellene fontolnia azt, hogy hosszabb távon is maradjon-e az osztrák istállónál, a hollandnak ugyanis lehetősége lenne arra, hogy maga köré építse a csapatot.

Verstappent a Mercedesszel és a Ferrarival is összefüggésbe hozták már, így egyáltalán nem zárható ki, hogy az ifjú tehetség 2018-ban csapatot vált majd. Horner szerint azonban ahelyett, hogy csatlakozik Sebastian Vettelhez, vagy éppen Lewis Hamiltonhoz, Verstappennek maradnia kellene a Red Bullnál.

„Azt gondolom, láthatja a csapatunk erősségét és mélységét” – mondta a Red Bull csapatfőnöke a Motorsport.com-nak.

„Kényelmesen érzi magát a csapatunknál. Ő a legfiatalabb futamgyőztes, ő a legfiatalabb kétszeres futamgyőztest, és a legfiatalabb pontszerző.”

„Lewis pedig nagyon be van épülve a Mercedesnél, Seb 3 évvel hosszabbított a Ferrarival. A nyilvánvaló az lenne, hogy magad köré építs egy csapatot. De rajtunk múlik, hogy versenyképes autót adunk-e neki.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappen akarna-e Vettel vagy Hamilton csapattársa lenni, Horner így felelt: „Ez egy olyan kérdés, amire csak ő tud válaszolni.”

„Mindannyian versenyképes helyzetben akarunk lenni, és azt gondolom, az, ahogy idén fejlesztettük a kasztnit, rengeteget tettünk bele ebbe az autóba, és jobban fejlesztettünk, mint riválisaink, és erőből tudunk már versenyt nyerni. Ezt a lendületet meg kell tartanunk.”

Horner szerint Verstappen sokat profitál majd az idei, embert próbáló idényből, mely során eddig 7 alkalommal esett ki a versenyekről.

A szakember szerint a holland most a 3. helyen állhatna az összetett pontversenyben, ha nem lettek volna műszaki gondjai, és első körös ütközései.

„Rengeteg olyan verseny volt idén, melyeken fantasztikus pozícióban volt ahhoz, hogy komoly eredményeket érjen el. Négy műszaki gondja volt, mindegyik motorprobléma. Ha megnézzük, mennyi pontot veszített, látható, hogy most nagyon közel lehetne a bajnokság 3. helyéhez.”

„Minden elismerésem, hogy fiatal kora ellenére nem tudott úrrá lenni rajta a frusztráció, leszegett fejjel dolgozott, és azt mondta, ha minden összejön, nagy dolgok fognak születni. És pontosan ez történt Malajziában. Nagyszerű versenyt futott, nem voltak gondjai.”

Verstappen még csak 3. évét tölti a Forma-1-ben, Horner szerint pedig éppen ezért „fenomenális” a teljesítménye.

„Meghökkentő, hogy most múlt csak 20 éves. Nézzék csak meg a rajongóit az F1-ben. Ő az egyik, ha nem a legnépszerűbb versenyző az F1-ben. Azt gondolom, minden tekintetben fejlődik.”

„A tapasztalatszerzés folyamatában nincs rövidebb út. Most fogja csak befejezni harmadik szezonját, és nézzék csak meg, milyen teljesítményt nyújt! Fenomenális, és ami igazán izgalmas, az az, hogy mit tartogat számára a jövő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!