Orosz Nagydíj

Vettel bocsánatot kért, az FIA döntött az ügyében

Bahrain Grand Prix Practice
Sebastian Vettel (GER) Ferrari at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 14 April 2017.

Elnézést kért az Azerbajdzsáni Nagydíjon történtekért, így elkerülte a további szankciókat a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyző Bakuban szándékosan nekiment Lewis Hamilton versenyautójának, melyet követően a versenybíróság 10 másodperces stop-and-go-büntetéssel sújtotta.

A múlt hét közepén aztán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, tovább értekezik majd arról, hogy Vettel érdemel-e komolyabb szankciókat.

A német versenyző meghallgatását ma – a 30. születésnapján – tartották Párizsban, a találkozón pedig Vettelen kívül ott volt a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene, valamint az FIA elnöke, Jean Todt is.

Miután újranézték a szóban forgó incidenst, Vettel teljes felelősséget vállalt, és elnézést kért a történtekért. Az FIA ezt követően úgy döntött, nem bünteti komolyabban a Ferrari világbajnok versenyzőjét.

„A történtek fényében az FIA elnöke, Jean Todt úgy döntött, hogy ez alkalommal az ügy lezártnak tekinthető” – áll a szövetség által kiadott közleményben.

„A szabálytalanság súlyosságát, valamint a potenciális negatív következményeket figyelembe véve az FIA elnöke, Jean Todt világossá tette, hogy az efféle viselkedés megismétlődése esetén az ügyet rögtön az FIA Nemzetközi Törvényszéke elé küldik további vizsgálatra.”

Bár Vettel felajánlotta, hogy a továbbiakban segíti a fiatal versenyzők oktatását, Todt felfüggesztette tevékenységét az FIA közúti biztonságot szolgáló kampányaiban is.

És bár Vettel zárt ajtók mögött bocsánatot kért, ezt a nyilvánosság előtt is meg kell majd tennie.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS