Vettel: Nagyon izgalmas versenyre számítok - F1VILÁG.HU

Vettel: Nagyon izgalmas versenyre számítok

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Practice

Rendkívül izgalmas küzdelmet vár a mai Bahreini Nagydíjon a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

A német versenyző és csapata a szombati időmérő edzésen nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesekkel, Toto Wolff, a német istálló főnöke azonban már a kvalifikáció után utalt rá, szerinte a Ferrari a mai versenyre tartalékolta erejét.

Vettel elárulta, nagyon bízik abban, hogy a Ferrari a győzelemért harcolhat az évad harmadik futamán.

„Az autó jónak tűnt, szóval remélem, hogy bele tudunk szólni a versenybe vasárnap” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A Mercedeshez képest kicsit nagyobb volt a lemaradásunk, mint gondoltuk – úgy tűnik, Valtteri és Lewis találtak még egy kis időt a második szektorban, főleg az egyenesben.”

„Egy kicsit talán kerülhettem volna közelebb, mert az utolsó körömben túl keményen nyomtam. Valamit viszont tennem kellett, hogy csökkentsem a hátrányomat. Sajnos fordítva sült el.”

„Hosszú verseny lesz – de azzal egyetértek, hogy a rajt itt annyira nem fontos, mivel hosszú út vezet az első kanyarig. Amit az elmúlt pár napban láttunk, hogy fontos szerepe lesz annak, mennyire tudunk vigyázni a gumikra a versenyen.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Vettel kifejtette, szerinte nemcsak a Mercedes lesz komoly ellenfél ma, hanem a Red Bull is, mely a bahreini pályán különösen erősnek mutatkozott ezen a hétvégén.

Hirdetés

„Nem szabad alábecsülni a Red Bull autóit. Simán el tudom képzelni, hogy ez a három csapat – a Mercedes, a Red Bull és mi – harcol majd egymással” – magyarázta a Ferrari versenyzője.

„Egy kicsit talán könnyebb dolga van az embernek, ha csak egy vagy két autóra kell koncentrálnia négy vagy öt helyett. Nagyon izgalmas versenyre számítok – és ez az, amit mindenki akar. Remélhetőleg jobban összejönnek a dolgok számunkra, mint mások számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!