Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Daniel Ricciardo, Renault R.S.19 with a broken front wing, Carlos Sainz Jr., McLaren MCL34, Sergio Perez, Racing Point RP19 and Nico Hulkenberg, Renault R.S. 19 during the 2019 Formula One Brazilian Grand Prix at Autódromo José Carlos Pace, on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Fotó: Renault

Ezekkel az intézkedésekkel lesz biztonságos az F1-es versenyrendezés

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ezekkel az intézkedésekkel lesz biztonságos az F1-es versenyrendezés

Szigorú biztonsági intézkedésekkel igyekeznek megóvni a Forma-1 közösségét a 2020-as szezon első versenyein. A folyamatos tesztelés, elszigetelődés és távolságtartás a biztonságos versenyrendezés kulcsa.

Négyhónapnyi kényszerszünet után a Forma-1-es világbajnokság júliusban rajtolhat el Ausztriában: a Red Bull Ringen egyhetes különbséggel két futamot is megtartanak, mielőtt az F1-es mezőny Magyarország, majd Nagy-Britannia, Spanyolország, Belgium és Olaszország felé veszi az útját.

Az európai versenynaptár kialakításakor természetesen folyamatos egyeztetés zajlott az érintett országok kormányaival, hiszen a koronavírus-járvány megfékezésére valamennyi nemzet egyéni intézkedéseket hozott. A Forma-1 vezetősége az illetékes hatóságokkal együtt fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy a versenyhétvégéken résztvevők maximálisan biztonságban legyenek. Az alábbiakban megmutatjuk a legfőbb intézkedéseket, melyek elengedhetetlenek az európai versenyek lebonyolításához a járványidőszakban.

FOLYAMATOS TESZTELÉS

Minden egyes személyt, aki részt vesz a versenyhétvégéken, még elutazás előtt koronavírus-teszten esik át. Ahhoz, hogy belépést biztosíthassanak számára, természetesen negatív tesztet kell produkálnia. A versenyhétvége folyamán aztán a résztvevőket folyamatosan tesztelik majd, és a pályára érkezéskor is átvilágítások esnek át. Természetesen ezek az intézkedések nemcsak a csapattagokra, hanem a versenypályán dolgozó összes szakemberre vonatkoznak majd.

ZÁRT KAPUK MÖGÖTT

A jelenlegi tervek szerint az összes európai versenyt zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg. A Forma-1 vezetősége a hatóságokkal együttműködve természetesen folyamatosan monitorozza a járványhelyzetet, és amint a körülmények biztonságosak lesznek, nézők is csatlakozhatnak majd az eseményekhez. Addig viszont üres paddock fogadja majd az F1 csapatait, csak a legszükségesebb szakemberek vehetnek részt a nagydíjhétvégéken.

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETED A MÓDOSÍTOTT F1-ES VERSENYNAPTÁRAT

CSÖKKENTETT LÉTSZÁM

Valamennyi résztvevő fél részéről jelentősen csökkentett létszámú szakembergárda lesz jelen, beleértve a csapatokat, az FIA-t, a beszállítókat, illetve magát az F1-et is.

Ahhoz, hogy ezt meg tudják valósítani, bizonyos funkciókat – például a televíziós közvetítés egy részét – távolról látnak majd el.

Fotó: Alfa Romeo Racing

IZOLÁLT UTAZÁS

A versenyhétvégéken résztvevők – amennyire csak lehet – izoláltan utaznak majd a versenyhelyszínekre, például charterjáratok használatával. A csapatokat külön hotelekben szállásolják majd el, és külön járművekkel ingáznak majd a szállodák, illetve a versenypálya között.

A résztvevőket igyekeznek majd egyfajta ’buborékban’ tartani, hogy még véletlenül se érintkezzenek olyanokkal, akiket nem teszteltek korábban.

TÁVOLSÁGTARTÁS

A koronavírus-járvány leküzdésének egyik legfontosabb és leghatékonyabb módja a távolságtartás. Ennek betartása természetesen a paddockban, illetve a pálya területén is kiemelten fontos lesz.

Nagyon odafigyelnek majd erre az olyan tevékenységek során is, mint például verseny előtti himnusz, vagy a dobogós ünnepség.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!