Friss hírek

Ezekkel az intézkedésekkel lesz biztonságos az F1-es versenyrendezés

Szigorú biztonsági intézkedésekkel igyekeznek megóvni a Forma-1 közösségét a 2020-as szezon első versenyein. A folyamatos tesztelés, elszigetelődés és távolságtartás a biztonságos versenyrendezés kulcsa.

Négyhónapnyi kényszerszünet után a Forma-1-es világbajnokság júliusban rajtolhat el Ausztriában: a Red Bull Ringen egyhetes különbséggel két futamot is megtartanak, mielőtt az F1-es mezőny Magyarország, majd Nagy-Britannia, Spanyolország, Belgium és Olaszország felé veszi az útját.

Az európai versenynaptár kialakításakor természetesen folyamatos egyeztetés zajlott az érintett országok kormányaival, hiszen a koronavírus-járvány megfékezésére valamennyi nemzet egyéni intézkedéseket hozott. A Forma-1 vezetősége az illetékes hatóságokkal együtt fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy a versenyhétvégéken résztvevők maximálisan biztonságban legyenek. Az alábbiakban megmutatjuk a legfőbb intézkedéseket, melyek elengedhetetlenek az európai versenyek lebonyolításához a járványidőszakban.

Hirdetés
 

FOLYAMATOS TESZTELÉS

Minden egyes személyt, aki részt vesz a versenyhétvégéken, még elutazás előtt koronavírus-teszten esik át. Ahhoz, hogy belépést biztosíthassanak számára, természetesen negatív tesztet kell produkálnia. A versenyhétvége folyamán aztán a résztvevőket folyamatosan tesztelik majd, és a pályára érkezéskor is átvilágítások esnek át. Természetesen ezek az intézkedések nemcsak a csapattagokra, hanem a versenypályán dolgozó összes szakemberre vonatkoznak majd.

ZÁRT KAPUK MÖGÖTT

A jelenlegi tervek szerint az összes európai versenyt zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg. A Forma-1 vezetősége a hatóságokkal együttműködve természetesen folyamatosan monitorozza a járványhelyzetet, és amint a körülmények biztonságosak lesznek, nézők is csatlakozhatnak majd az eseményekhez. Addig viszont üres paddock fogadja majd az F1 csapatait, csak a legszükségesebb szakemberek vehetnek részt a nagydíjhétvégéken.

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETED A MÓDOSÍTOTT F1-ES VERSENYNAPTÁRAT

CSÖKKENTETT LÉTSZÁM

Valamennyi résztvevő fél részéről jelentősen csökkentett létszámú szakembergárda lesz jelen, beleértve a csapatokat, az FIA-t, a beszállítókat, illetve magát az F1-et is.

Ahhoz, hogy ezt meg tudják valósítani, bizonyos funkciókat – például a televíziós közvetítés egy részét – távolról látnak majd el.

Fotó: Alfa Romeo Racing

IZOLÁLT UTAZÁS

A versenyhétvégéken résztvevők – amennyire csak lehet – izoláltan utaznak majd a versenyhelyszínekre, például charterjáratok használatával. A csapatokat külön hotelekben szállásolják majd el, és külön járművekkel ingáznak majd a szállodák, illetve a versenypálya között.

A résztvevőket igyekeznek majd egyfajta ’buborékban’ tartani, hogy még véletlenül se érintkezzenek olyanokkal, akiket nem teszteltek korábban.

TÁVOLSÁGTARTÁS

A koronavírus-járvány leküzdésének egyik legfontosabb és leghatékonyabb módja a távolságtartás. Ennek betartása természetesen a paddockban, illetve a pálya területén is kiemelten fontos lesz.

Nagyon odafigyelnek majd erre az olyan tevékenységek során is, mint például verseny előtti himnusz, vagy a dobogós ünnepség.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!