Friss hírek

Forma-1-es diéta a karácsonyi kilók ellen!

A karácsonyi ünnepi időszak nemcsak a szeretetről, hanem bizony a legtöbb családban a mértéktelen étkezésről is szól: ilyenkor természetesen nemcsak mi, átlagemberek, hanem bizony az élsportolók is hajlamosak elengedni magukat.

Szezon közben viszont a Forma-1-es versenyzők rendkívül alaposan kidolgozott étrendet követnek, ami talán olvasóinknak is segíthet abban, hogy az ünnepek után egy kicsit tudatosabban táplálkozzanak.

Éppen ezért most megmutatjuk, versenyszezonban milyen kifinomult étrendet követ a Racing Point versenyzője, Sergio Perez! Ebben José Canales, a mexikói versenyző trénere lesz a segítségünkre, aki az F1 Racing magazinnak mesélt arról, hogyan is néz ki egy tipikus Forma-1-es diéta!

Reggeli:

  • Zabkása
  • Eper
  • Áfonya
  • Málna


„A reggelinek kell a legbőségesebb étkezésnek lennie, szóval mi mindig zabkását választunk a lassan felszívódó szénhidrátok miatt – mindez azt jelenti, hogy Sergio egész nap energiával teli lesz. Pénteken és szombaton két órával az első edzés előtt fogyasztja ezt el, szóval tökéletesen energikus lesz a tréningre.”

„Azért adunk hozzá bogyókat, mert ezek a legjobb gyümölcsök a tápanyagok és anti-oxidánsok szempontjából. Időnként teszünk hozzá diót, ami segíti az idegrendszer és a kisagy működését. Ez a koordináció szempontjából fontos.”

Ebéd:

  • csirkemell
  • barnarizs
  • avokádó


„Fontos, hogy az ebéd egyszerű legyen, korábban ugyanis Checo hasgörcsökre panaszkodott az autóban, amit bizony okozhat egy nehéz ebéd. A cél tehát az, hogy könnyű és egyszerű legyen. A barnarizzsel a szénhidrát-mennyiséget oldjuk meg, a protein pedig (a grillcsirkében) elősegíti a napi energiaszintet. A fehérjék és zsírok emésztése hosszabb ideig tart, ez pedig lassítja a szénhidrátok megemésztését is. Végül a megfelelő agyi működés értekében fontos, hogy legyenek zsírsavak, ezeket az avokádóból nyerjük.”

Vacsora:

  • hal (tőkehal, tonhal vagy lazac)
  • vegyessaláta
  • olívaolaj


„A nap utolsó étkezéséből kihagyjuk a szénhidrátokat, hiszen a vacsora a test pihenőidejét előzi meg. Ráadásul már volt két étkezés, mely során jelen volt a szénhidrát. Szóval ismét jó adat zsírt viszünk be (az olívaolajjal a salátában), mert ez ismét csökkenti a fehérje megemésztésének sebességét. Ami a proteinnel történik, hogy az izmok mindig visszatérnek normál méretükre, mi viszont a 8 órányi alvás során azt szeretnénk, hogy Checo folyamatosan dolgozza fel a proteint, elősegítve ezzel az izmok regenerálódását.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!