Friss hírek

Vak F1-rajongó álmát váltották valóra Baumgartnerék

_SLP3294

Igazán különleges élménnyel kezdveskedett a Forma-1 egy vak rajongójának, bizonyos Charaf-Eddit Ait-Talesnek.

A fiatalember 20 éves korában veszítette el szeme világát, ám azóta is lelkes rajongója a száguldó cirkusznak: minderről a Spanyol Nagydíj hétvégéjén beszélt a Forma-1 száguldó riporterének, Will Buxtonnak.

„20 éves koromban kezdtem el teljesen megvakulni, de ilyenkor az ember el sem akarja hinni” – fogalmazott Charaf.

„Hatalmas Forma-1 rajongó voltam már előtte is. És amikor elkezdtem megvakulni, azt mondtam magamnak, ’olyan helyen kell lenned, amit imádsz’. Amikor a Forma-1-et követem, teljesen elfelejtem, hogy vak vagyok, mert ismerem az összes kanyar korábbról. Mintha látnám, értik? A Forma-1 az én világom.”

„Ha az ember figyel, rengeteg mindent hallhat. Még te is! A szemeid hazudnak neked!”

„Michael [Schumacher] volt az én hősöm. Amikor volt a balesete Silverstone-ban, és eltörte a lábát, én pont akkor kezdtem el megvakulni. Számomra ez… sokkal erősebben tért vissza… Szóval miért ne harcolhatnál ugyanúgy, még akkor is, ha vak vagy?”

„Gyógytornász vagyok, de csütörtökön bezárok, ebéd után, ha Forma-1-es hétvége van, hogy követni tudjam a sajtótájékoztatót. És aztán követem mindent a Twitteren, és aztán hétfőig szabadságon vagyok, hétfő délutánig.”

A Forma-1 egy fantasztikus élménnyel ajándékozta meg Charafot, hiszen a barcelonai pályán nem más, mint Baumgartner Zsolt vitte el őt egy körre a kétüléses F1-es autóval.

Az alábbi videóban nemcsak ezt, hanem azt is megnézheted, mit szólt a Forma-1 egyik legnagyobb rajongója, amikor kiderült számára, hogy igazi versenyautóba ülhet. És persze a körözés utáni pillanatok is igazán megindítóak.

Megindító videó egy vak F1-rajongóról:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Vak F1-rajongó álmát váltották valóra Baumgartnerék
F1: Csóró csapatból született a világverő Mercedes
11 kínos esemény a Forma-1 történetében
Jordan összehozott egy jó kis csapatot, és átverte a Porschét
Halála előtt is F1-es csapaton dolgozott Adrian Campos