Friss hírek

Verstappen vs. Schumacher: Egykor játszótársak, idén már ellenfelek!

Gyerekkorukban együtt gokartoztak, idén viszont már egymás ellen versenyez a Forma-1-ben Max Verstappen és Mick Schumacher. Előbbi versenyző bizonyítottan a száguldó cirkusz egyik legnagyobb ígérete, de vajon az ifjú Schumacherre is fényes jövő vár? Verstappen szerint nem lesz könnyű dolga egykori játszópajtásának!

A két tehetség édesapja, Jos Verstappen és Michael Schumacher annak idején csapattársak voltak a Benettonnál, ráadásul remek kapcsolatot is ápoltak egymással.

Gyakran előfordult tehát, hogy az F1-es pilóták együtt múlatták az időt, a szabad hétvégéken pedig természetesen a család is csatlakozott hozzájuk. Max Verstappen és Mick Schumacher kis túlzással még járni sem tudtak, de már együtt szelték a métereket a gokartpályán, a régi szép időkről pedig most a Red Bull holland pilótája árult el néhány dolgot az F1-Insider.com című lapnak.

Hirdetés
 

Verstappen azt mondja, akkor még nem igazán foglalkozott azzal, hogy kivel is gokartozik, „Michael bácsi” viszont mindig egy nagyon kedves, családcentrikus ember volt.

„3-4 éves voltam akkor. Csak annyit tudtam, hogy ő Michael bácsi. Aki nagyon kedves volt. Egy rendkívül családias ember. Soha nem úgy néztem rá, mint egy világbajnoki rekorderre, nem voltam tisztában ezzel. Lehet látni a régi fotókon és videókon is, hogy otthon vagyunk. Mick vagy Gina mindig ott volt. Nagyszerű volt. A mai napig pozitív emlékeim vannak azokról a hétvégékről” – mesélte a fiatal pilóta.

És hogy ezeken a házi gokartversenyeken ki is volt a jobb gokartban?

„Senki, mert csak jól akartunk szórakozni” – vágta rá Verstappen.

„Mindig kétüléseseket vezettünk. Michael Mickkel vagy Ginával, az én édesapám pedig velem. Ha pedig túl veszélyessé vált a dolog, az apukák átvették az irányítást!”

„Akkor még nem tudtam németül. Fogalmam sem volt, hogyan beszélgessünk! De a két-három- vagy négyéveseknek soha nem okoz problémát a kommunikáció, még ha nem is ugyanazt a nyelvet beszélik.”

Fotó: Haas F1 Team

Verstappen azt mondja, mivel az ő édesapja is F1-es versenyző volt, természetesen pontosan tudja, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a név. Szerinte viszont az ifjú Schumachernek nehezebb dolga lesz.

„Ha minden jól megy, akkor könnyű. De ha nem, akkor nem az. Mick számára más, mint nekem. Az ő apukája világbajnoki rekorder, 7 világbajnoki címmel. Ez egy nehéz kiindulási alap. Már a gokartos időszakában is mindig ott volt körülötte a sajtó. A Forma-4-ben, a Forma-3-ban, illetve az elmúlt időszakban pedig egyre csak nőtt a ’hype’ körülötte. De jó környezetben van, remek emberek gondoskodnak róla. Remekül csinálják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!