Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Villáminterjú: Rajongók kérdezhettek Kimi Räikkönentől

A Ferrari szponzora, a Shell jóvoltából nemrég a rajongók tehettek fel kérdéseket a 2007-es év világbajnokának, Kimi Räikkönennek.

Az 5 kiválasztott kérdésre aztán a finn pilóta türelmesen válaszolt is – a rögtönzött interjúból pedig kiderül, hogy milyen érzés volt Räikkönen számára az, amikor megnyerte az F1-es bajnokságot, de megtudhatjuk azt is, hogy előkelő helyen tartja-e a pályafutása során megszerzett trófeákat.

Mi volt az első érzés, amikor átszelted a célvonalat, és világbajnok lettél?
„Az első… először nem voltunk 100 százalékig biztosak benne, mert nem volt egyszerű verseny, rengeteg minden történt. Fél körbe is beletelt, mire biztosak lehettünk abban, hogy mi győztünk. Nyilván nagyszerű érzés volt, és megkönnyebbültem. Szóval szép emlékek ezek.”

Repülő vagy hajó?
„Repülő. Tudjátok miért? Mert rengeteget utazom, ennyi az egész. De ha választhatnék, a hajót mondanám, mert egy kicsit élvezetesebb – csak túl sokáig tart.””

Milyen egy ideális nap a versenypályán kívül?
„Nos, egyszerűen csak otthon lenni a családdal tervek nélkül, velük tölteni az időt.”

Otthon tartod a régi sisakjaidat, illetve a pályafutásod során szerzett trófeákat?
„Igen, vannak sisakjaim, és szerintem az összes trófeám is megvan, de egy szobában vannak még bedobozolva. Nem nagyon van hely nekik. Talán lesz majd, egy nap talán elteszem őket valahová.”

Hogy tudsz higgadt maradni az extra nyomás alatt verseny közben?
„Legalábbis próbálok nyugodt maradni… de ez nem mindig lehetséges. Szerintem sok tapasztalat kell hozzá, sokszor kell ugyanabban a helyzetben lenni, hogy az ember tudja, mire számíthat, vagy mit kell tennie. Legalábbis az esetek többségében. Azt hiszem, ez sokat segít az efféle szituációkban.”

A villáminterjú alább videó formájában is megtekinthető:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!