Friss hírek

10 éve írtuk: Vettel nehezen tudna nemet mondani a Ferrarinak

2015-ben szerződött a Ferrarihoz, ám Sebastian Vettel már 10 évvel ezelőtt arról álmodozott, hogy egy szép napon a patinás olasz istálló versenyzője lesz.

Mindez 10 évvel ezelőtti cikkünkből is kiderül: 2010. március 30-án azt írtuk, a német versenyző ugyan jól érzi magát a Red Bullnál, ám nehezen tudna nemet mondani a Ferrarinak. Vettel persze ekkor még nem sejtette, hogy a következő négy évben sorozatban négy világbajnoki címet szerez.

10 éve írtuk: Vettel nehezen tudna nemet mondani a Ferrarinak

Sebastian Vettel bevallotta, hogy mint minden normális pilótának, neki is különleges lenne a Ferrari színeiben versenyezni a Forma-1-ben, jóllehet erre még várnia kell, hiszen jelenleg is érvényben lévő szerződése legalább 2011 végéig szól a Red Bullal.

„Jelenleg abszolút kényelmesen érzem magam a Red Bullnál, de a Ferrari legenda magáért beszél” – mondta a német pilóta a SID hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Vettelt tartják jelenleg a Forma-1 egyik legnagyobb reménységének, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az első két versenyt minden bizonnyal megnyerte volna, ha nem történik galiba, és nem adja meg magát az autója.

A német pilóta a múlt évben írta alá jövő év végéig szóló szerződését a Red Bull Racinggel, ahol jelenleg minden esélye megvan arra, hogy futamgyőzelmeket szerezzen, sőt harcba szálljon a vb-címért – persze csak akkor, ha megoldják a megbízhatósági problémákat.

Vettel azonban elmondta, hogy egy napon nagyon szívesen versenyezne a Ferrarinál, amire jó esélye van a jövőben, azonban addig néhány bajnokságnak még le kell futnia, amivel ő is tisztában van.

„Úgy gondolom, hogy minden versenyzőnek különleges érzés a Ferrarihoz érkezni, de még van néhány év előttem, hogy ez megvalósulhasson” – tette hozzá a német tehetség, aki az elmúlt két versenyen történtek után, egy eredményes hétvégében bízik Malajziában.

„Őszintén szólva, nagyon csalódott voltam Ausztráliában, mert a problémáig irányításom alatt tartottam a versenyt. Dühös voltam, és semmi mást nem akartam tenni, mint hazamenni.”

„Azonban az mindenképpen megnyugtató, hogy tudom, hogy nem én hibáztam. Nem is csinálhattam volna másképpen, vagy jobban a dolgokat, mert azt gondolom, egészen a probléma felbukkanásáig fantasztikus munkát végeztünk.”

„Egy nagyon gyors autónk van, ez tény. Most már csak arra kell törekednünk, hogy eljussunk a kockás zászlóig a hétvégén Malajziában. Még csak két verseny ment le, így nincs okunk a pánikra” – tette hozzá Vettel.

A cikk eredetileg 2010. március 30-án jelent meg az F1Vilag.hu-n!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!