Friss hírek

10 éve írtuk: Vettel nehezen tudna nemet mondani a Ferrarinak

SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 25:  Sebastian Vettel of Germany and Red Bull Racing is congratulated by Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP in parc ferme as he finishes in sixth position and clinches the drivers world championship during the Brazilian Formula One Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace on November 25, 2012 in Sao Paulo, Brazil.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
2015-ben szerződött a Ferrarihoz, ám Sebastian Vettel már 10 évvel ezelőtt arról álmodozott, hogy egy szép napon a patinás olasz istálló versenyzője lesz.

Mindez 10 évvel ezelőtti cikkünkből is kiderül: 2010. március 30-án azt írtuk, a német versenyző ugyan jól érzi magát a Red Bullnál, ám nehezen tudna nemet mondani a Ferrarinak. Vettel persze ekkor még nem sejtette, hogy a következő négy évben sorozatban négy világbajnoki címet szerez.

10 éve írtuk: Vettel nehezen tudna nemet mondani a Ferrarinak

Sebastian Vettel bevallotta, hogy mint minden normális pilótának, neki is különleges lenne a Ferrari színeiben versenyezni a Forma-1-ben, jóllehet erre még várnia kell, hiszen jelenleg is érvényben lévő szerződése legalább 2011 végéig szól a Red Bullal.

„Jelenleg abszolút kényelmesen érzem magam a Red Bullnál, de a Ferrari legenda magáért beszél” – mondta a német pilóta a SID hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Vettelt tartják jelenleg a Forma-1 egyik legnagyobb reménységének, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az első két versenyt minden bizonnyal megnyerte volna, ha nem történik galiba, és nem adja meg magát az autója.

A német pilóta a múlt évben írta alá jövő év végéig szóló szerződését a Red Bull Racinggel, ahol jelenleg minden esélye megvan arra, hogy futamgyőzelmeket szerezzen, sőt harcba szálljon a vb-címért – persze csak akkor, ha megoldják a megbízhatósági problémákat.

Vettel azonban elmondta, hogy egy napon nagyon szívesen versenyezne a Ferrarinál, amire jó esélye van a jövőben, azonban addig néhány bajnokságnak még le kell futnia, amivel ő is tisztában van.

„Úgy gondolom, hogy minden versenyzőnek különleges érzés a Ferrarihoz érkezni, de még van néhány év előttem, hogy ez megvalósulhasson” – tette hozzá a német tehetség, aki az elmúlt két versenyen történtek után, egy eredményes hétvégében bízik Malajziában.

„Őszintén szólva, nagyon csalódott voltam Ausztráliában, mert a problémáig irányításom alatt tartottam a versenyt. Dühös voltam, és semmi mást nem akartam tenni, mint hazamenni.”

„Azonban az mindenképpen megnyugtató, hogy tudom, hogy nem én hibáztam. Nem is csinálhattam volna másképpen, vagy jobban a dolgokat, mert azt gondolom, egészen a probléma felbukkanásáig fantasztikus munkát végeztünk.”

„Egy nagyon gyors autónk van, ez tény. Most már csak arra kell törekednünk, hogy eljussunk a kockás zászlóig a hétvégén Malajziában. Még csak két verseny ment le, így nincs okunk a pánikra” – tette hozzá Vettel.

A cikk eredetileg 2010. március 30-án jelent meg az F1Vilag.hu-n!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek