4 éve írtuk: Bemutatta 2014-es autóját a Mercedes - F1VILÁG.HU

4 éve írtuk: Bemutatta 2014-es autóját a Mercedes

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Napra pontosan 4 éve, 2014. január 28-án mutatta be a nagyközönségnek W05-ös kódjelű modelljét a Mercedes csapata.

A V6-os hibrid éra első évében a német istálló dominált az F1-ben: Lewis Hamilton révén világbajnoki címet nyertek, melyet aztán további 3 diadal követett sorban.

Pedig a W05-ös modell tesztelés nem indult jól: Hamilton már a jerezi nyitónapon csúnyán összetörte az új Mercedest.

A Mercedes 2014-es autójának bemutatójáról 4 éve ezt írtuk:

Az első előszezoni teszt nyitónapján, Jerezben mutatta be 2014-es Forma-1-es versenyautóját a nagyközönségnek a Mercedes alakulata. Az új gépet Lewis Hamilton viszi majd pályára először.

A brackley-i gárda változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Nico Rosberg kettőssel vág neki a világbajnoki sorozatnak, célja pedig nem titkoltan az, hogy a tavalyi második hely után 2014-ben elhódítsa a legjobbnak járó trófeát.

Hirdetés

Miután a technikai szabályok rengeteget változtak az idei évre, lehetetlen megmondani, miképp alakulnak az erőviszonyok, az azonban mindenképp a Mercedes malmára hajthatja a vizet, hogy a csapat saját magának építi az autót, és gyártja a motort is.

A ma bemutatott W05-ös versenyautó első ránézésre is jelentősen különbözik a tavalyi modelltől, az azonban mindenképp figyelemreméltó, hogy a brackley-i gárda betontorpedójának orrkúpja meglehetősen formásra sikeredett – több más csapatéval ellentétben.

Az aerodinamikai regulák változása miatt az autó hátsó traktusa is alapos átalakuláson ment keresztül.

A ma kezdődő teszten a csapat bevallása szerint a legfőbb feladat az új, 1,6 literes V6-os turbómotor bejáratása lesz majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!