Friss hírek

Fogadjunk, hogy ennyi F1-es modellt sosem láttál egy helyen!

Eddig nem gondoltuk, hogy a Forma-1 történelme elfér valakinek az otthonában, Olvasónk azonban olyan gyűjteményről küldött nekünk fotókat, amiről nagyon sokan álmodnak.

Hirdetés
 

Olvasónk, Németh László közel 150 db kész modellt és közel 30 olyan versenyautót őriz, amelyet ő, saját kezűleg épített.

„A gyűjtési láz egy szomorú eseményhez, Senna halálához kapcsolódik” – árulta el László, aki ekkor építette meg a „szentély” alapjait. Egy McLaren Honda MP4/4-es Tamiya modell volt az első darab a gyűjteményében, a szenvedély pedig azóta is tart.

Senna-rajongóként természetesen a brazil autói a legértékesebbek László számára, de minden egyes régi darab beszerzése örömet és büszkeséget jelent számára.

„Sajnos rengeteg szép darab volt, főleg a 80-90-es években, amelyet egyetlen gyártó sem készített 1:18-as méretarányban. Ezért ezeket csak nem kevés munkával lehet átépíteni, fényezni és matricázni. Ilyeneket is készítek” – mondta László.

László legrégebbi, 1:16-os méretben gyártott F1-es modellje az 1955-ös Mercedes W196, de a gyűjtemény értékes darabja még Graham Hill 1968-as Lotus 49B, vagy Emerson Fittipaldi 1972-es Lotus 72D versenygépe.

Igazi ritkaságnak számít az a 2003-as Minardi PS03 modell, amelynek a volánjánál Justin Wilson ül, aki 2015-ben az IndyCar poconói versenyén szenvedett halálos balesetet.

A modellek beszerzése itthoni, valamint külföldi gyűjtőktől származnak, de az internetes licitoldalak is nagy segítségére voltak Lászlónak abban, hogy gyarapítsa a kincsestárat.

[g-slider gid=”63652″ width=”100%” height=”55%” random=”1″]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Fogadjunk, hogy ennyi F1-es modellt sosem láttál egy helyen!
Utat nevezett el a Niki Laudáról a Mercedes
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Futással búcsúzott Vetteltől a Forma-1
Videó: Ilyen volt Vettel első Forma-1-es tesztje
Mick Schumi is Vettel előtt tiszteleg hétvégi sisakjával

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!