Friss hírek

Így emlékezett F1-es pontszerzésére Baumgartner Zsolt

Fotó: Minardi

Szerdán volt 14 éve, hogy a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon pontot szerzett a Minardi színeiben versenyző Baumgartner Zsolt.

A magyar autóversenyző 2003-ban debütált a száguldó cirkuszban, és a 2004-es szezont teljes egészében végigversenyezte a kiscsapattal.

Az Amerikai Nagydíjon, 2004. június 20-án a 8. helyen futott be Baumgartner, ezzel Magyarország történetének első, és mindezidáig egyetlen F1-es pontját szerezte.

Baumgartner az Instagramon is megemlékezett a jeles napról, a fotók mellé pedig azt írta: „Tizennégy éve ezen a napon szereztem a magyar autósport első világbajnoki pontját az amerikai Indianapolisban. Ez hatalmas siker volt a Minardi történetében.”

Baumgartner Zsolt Instagram-bejegyzése

Tizennégy éve ezen a napon szereztem meg a Magyar autósport első világbajnoki pontját az amerikai Indianapolisban. Ez hatalmas siker volta #minardi csapat történetében🏁On this day 14 years ago I scored the first point for the 🇭🇺autosport at the USA Grand Prix Indianapolis by finishing 8th.It was emotional for a smaller team like #minardi 🏁#f1 #usgp #f1history #mnasz #cosworth #indianapolismotorspeedway #f1experiences #bellhelmets #baumgartner#cmg#hungary#onthisday

Zsolt Baumgartner (@zsolt.baumgartner) által megosztott bejegyzés,

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!