Így nyilatkozott Räikkönen Hamilton kifütyüléséről

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, Ferrari, Italian Grand Prix, Monza, 2018 Felipe Massa

Az F1-es Olasz Nagydíj dobogóját egyedül Kimi Räikkönen volt az, akit örömmel, és nem kifütyüléssel fogadott a monzai szurkolótábor.

Amikor Lewis Hamilton megnyerte az Olasz Nagydíjat, már a célba érkezésekor „fújolással” és lefelé mutatott hüvelykujjal fogadta őt a közönség.

A dobogóra állva a Mercedes-pilótát még inkább kifütyülték, aki elmondta, abból merített erőt, hogy látja a brit zászlókat a lelátókon, és próbálja a negatív energiákat arra felhasználni, hogy valami pozitívat merítsen belőlük.

Nemcsak Hamiltont, de csapattársát, Valtteri Bottast is kifütyülte az olasz közönség.

„Minden szurkolónak megvan a joga ahhoz, hogy kifejezze a véleményét más versenyzőkkel szemben. Mindenki elmondhatja, amit akar, mindenki annak szurkol, akinek akar. Természetesen, amikor „fújolnak”, az nem olyan jó érzés, mint amikor a nevedet kiabálják, de ahogy Lewis is mondta, mi ezt át tudjuk alakítani” – mondta Bottas.

Az Olasz Nagydíjat követő sajtótájékoztatón Räikkönent is megkérdezték az esetről, aki elmondta, ő sincs túl jó véleménnyel arról, ha a szurkolók ilyen ellenségesek.

„Azt hiszem, mindenkinek megvan a joga, hogy azt tegye, amit akar, de nem gondolom, hogy ez túl szép. Ennek nem kellene megtörténnie, de ez nem az én döntésem. Megtörténik, és ilyen az élet, de nem túl szép dolog” – mondta a finn pilóta.

Szavazz!
[totalpoll id=”70182″]

 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!