Kobe Bryantre emlékezik az F1 világa is - F1VILÁG.HU

Kobe Bryantre emlékezik az F1 világa is

Tragikus körülmények között vasárnap elhunyt az amerikai kosárlabdázás legendája, Kobe Bryant – a Los Angeles Lakers egykori játékosa és 13 éves kislánya mellett még 7-en veszítették életüket egy vasárnapi helikopterbalesetben.

Bryant ötszörös NBA-bajnokként 2016-ban vonult vissza az aktív játéktól azok után, hogy egész pályafutását az LA Lakers csapatában teljesítette. Vasárnap saját helikopterével balesetet szenvedett Calabasasban, Kalifornia államban, a tragédiát senki sem élte út.

A világ egyik legjobb kosarasának tartott, 41 éves korában elhunyt Bryanttel együtt utazott 13 éves kislánya, Gianna is. A tragédia híre megrázta a sportvilágot, a közösségi oldalakon pedig a Forma-1 világa is megemlékezett minden idők egyik legjobbjáról.

„Erre a szörnyű hírre ébredtem, és nagyon szomorú vagyok, hogy elveszítettük az egyik legnagyobbat” – írta Instagram-oldalán a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton.

„Kobe Bryant az egyik legnagyszerűbb sportoló volt, hatalmas inspirációt jelentett sokaknak – köztük nekem is. A legmélyebb részvétemet küldöm a családnak és mindenkinek szerte a világon, aki felnézett rá. Nyugodjon békén ő, a kislánya és valamennyi utas, aki érintett volt a balesetben.”

View this post on Instagram

I just woke up to this devastating news and i’m so sad to hear that we lost one of our greats. @kobebryant was one of the greatest athletes and was such an inspiration to so many including myself. I’m deeply saddened for his family and also for all the people around the world who looked up to him. May he, his daughter and the other passengers involved rest in peace.

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

A Racing Point versenyzője, Sergio Perez szintén közösségi oldalain emlékezett meg a sportolóról: „Nyugodj békében! Egy igazi legenda…” – írta a mexikói.

A McLaren ifjú pilótája, Lando Norrist, valamint csapattársát, Carlos Sainzot is lesújtotta Kobe Bryant halálhíre.

Hirdetés

Az Alfa Romeo csapata ugyancsak egy Twitter-üzenetben búcsúzott a legendás kosarastól.

A 2009-es év Forma-1-es bajnoka, Jenson Button közösségi oldalán azt írta, „ő volt az egyik legnagyszerűbb sportoló, aki valaha létezett”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!