A Toyota határidőt szabott magának - F1VILÁG.HU

A Toyota határidőt szabott magának

HIRDETÉS

A Toyota Racing csapatfőnöke, Tadashi Yamashina elmondta, legkésőbb 2010-ig komoly előrelépést kell elérnie csapatának, miután a japán gárda csúnyán elbukta a tavalyi évet a Forma-1-ben.

A Toyota Racing csapatfőnöke, Tadashi Yamashina elmondta, legkésőbb 2010-ig komoly előrelépést kell elérnie csapatának, miután a japán gárda csúnyán elbukta a tavalyi évet a Forma-1-ben.

Annak ellenére, hogy komoly reményekkel vágtak neki a 2007-es idénynek, a Toyota versenyzői egyetlen alkalommal sem állhattak fel a dobogóra, és a japán gárda csak a hatodik helyen végzett a konstruktőrök versenyében, miután kizárták a McLarent.

Yamashina bevallotta, csapata nem maradhat ezen a szinten, mielőbb fejlődést kell elérnie. Bár azt nem tudni, milyen következményekkel járhat, ha a kölni bázisú alakulatnak nem sikerül javítania teljesítményén, hatalmas a nyomás a Toyota vezetésén.

“Javítanunk kell a csapat szerkezetén és felépítésén, csak abban az esetben lehetünk sikeresebbek. Nem szabad csakis egy embertől várni a felemelkedést, csapatként kell együtt dolgozni” – mondta Yamashina a Toyota év végi záró rendezvényén. “Az én feladatom az, hogy mobilizáljam az erőforrásainkat, hogy elérhessük céljainkat. Még két évet adok magunknak. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy javítsunk teljesítményünkön a 2008-as idényben.”

A japán szakember szerint az aerodinamika és a Bridgestone új termékeihez való gyors alkalmazkodás hiánya miatt nem tudtak maradandót alkotni 2007-ben.

“Úgy gondolom, hogy az aerodinamika gyengéi miatt nem tudtunk javulást elérni a tavalyi évben” – magyarázta. “Ugyan az év elején a vártnál jobban fejlődtünk, és túlteljesítettük céljainkat, 2008 egy olyan év lesz, mikor mindent ki kell hoznunk abból, amit a tavalyi szezonban tanultunk.”

“A másik dolog, ami miatt a tavalyi évben gyengébbek voltunk, hogy nem tudtuk megfelelően használni az új gumikat. Ha visszatekintünk a tavalyi évre, akkor azt láthatjuk, hogy autóink nem voltak elég kemények a gumikon. Úgy gondoljuk, hogy ez is volt az oka a gyengébb szereplésnek. Autóink nem voltak elég stabilak, különösen a fékzónákban.”

“A téli teszteken begyűjtött adatokat áttanulmányozzuk, és megpróbálunk hibátlan munkát végezni, illetve a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló idényre” – folytatta Yamashina, aki mindezek ellenére optimistán tekint a jövőbe, mert úgy érzi, a Toyota tanult a hibáiból, és tudja, mit rontott el a tavalyi évben.

“Az év elején az lesz a célunk, hogy a mezőny második felének elején legyünk, és folyamatosan csökkentsük a különbséget köztünk és az élcsapatok között. Tudjuk, hogy számos olyan terület van, ahol még rengeteget tudunk fejlődni. Van még mit csiszolni, de optimista vagyok, mert a csapat jól tudja, mire van szükségünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!