2024.09.02., hétfő, 16:00 - F1VILÁG.HU

Day: szeptember 2, 2024

Colapinto elégedett élete első F1-es versenyével

Franco Colapinto, a Williams újdonsült versenyzője sikeresen teljesítette első Forma-1-es versenyét a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon. Az argentin pilóta a brit csapatnál a menesztett Logan Sargeant helyét vette át, és végül a 12. helyen ért célba Monzában.

A McLarennél készek támogatni Norris bajnoki törekvéseit

A McLaren Forma-1-es csapatfőnöke, Andrea Stella kijelentette, hogy a csapat készen áll támogatni Lando Norris világbajnoki törekvéseit, miután a brit pilóta hátránya mindössze 62 pontra csökkent Max Verstappennel szemben a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon. A McLaren csapatának Red Bullhoz való lemaradása is minimálisra, 8 pontra zsugorodott, ami egyre élesebb versenyt sejtet a szezon hátralévő részére.

Leclerc: Ha Piastri a pályán marad, mi valószínűleg másodszor is a bokszba hajtottunk volna

Charles Leclerc fantasztikus győzelmet aratott a Ferrari hazai pályáján, Monzában, ahol a tifosi előtt diadalmaskodott az Olasz Nagydíjon. Ez a győzelem különösen édes volt a monacói pilóta számára, hiszen már másodszor állhatott a dobogó legfelső fokára a legendás helyszínen, korábban, 2019-ben már megnyerte itt a futamot. Leclerc lenyűgöző teljesítménye nemcsak a pályán, hanem a stratégiában is megmutatkozott, hiszen míg a McLarenek két kerékcserével teljesítették a versenyt, ő egy egykiállásos stratégiával húzta be a győzelmet.

A Ferrari-főnök attól félt, visszaesik Leclerc teljesítménye a hajrában

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur, az Olasz Nagydíj után elégedetten nyilatkozott, miután Charles Leclerc parádés teljesítménnyel győzelmet aratott Monzában. A Scuderia egy merész egykiállásos stratégiával szerezte meg a diadalt, amely lehetővé tette, hogy Leclerc a McLaren pilótáit maga mögé utasítva álljon a dobogó legfelső fokára.

Az Audi számára nem elfogadható a Sauber jelenlegi formája

Nem elfogadható a Sauber Forma-1-es csapatának jelenlegi formája a sportágba 2026-ban megérkező Audi számára – erről a német istálló királykategóriás programját irányító Mattia Binotto beszélt a hétvégén, Monzában.

Red Bull: Meg kell találnunk azt a pontot, ahol rossz irányba fordultunk az autóval

A Red Bull Racing számára kiábrándító eredményekkel zárult a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíj, ahol Max Verstappen a hatodik, míg csapattársa, Sergio Perez csupán a nyolcadik helyen végzett. A futamot Charles Leclerc nyerte a Ferrarival, megelőzve a két McLaren-pilótát, Oscar Piastrit és Lando Norrist. Ezzel a Ferrari és a McLaren is megerősítette helyét a bajnokság élmezőnyében, míg a Red Bull előnye mindössze 8 pontra csökkent a konstruktőrök versenyében.

HIRDETÉS

Válassz egy dátumot!

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!