Verstappen: Jobb lett volna futam után elveszíteni a győzelmet - F1VILÁG.HU

Verstappen: Jobb lett volna futam után elveszíteni a győzelmet

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője kissé bosszús, amiért az F1-es Bahreini Nagydíjon el kellett engednie maga mellett Lewis Hamiltont, és már nem tudta újra megelőzni őt – így csak a második hellyel kell beérnie a hollandnak.

Az utolsó kanyarig szoros csata folyt az első helyért az F1-es Bahreini Nagydíjon, miután Lewis Hamilton és Max Verstappen eltérő stratégiát követett. Verstappen el is ment a világbajnok mellett, azonban a Red Bull arra kérte őt, adja vissza a pozíciót, mert pályán kívül előzte meg. 

A holland ezt megtette, azonban bosszankodott a futam után: szerinte nem volt helyes döntés, hogy visszaadták az első helyet. 

„Miért nem hagytatok egyszerűen menni? Simán elhúztam volna 5 másodpercre. Jobb lett volna úgy elveszíteni egy győzelmet, mint így másodiknak lenni” – mondta Verstappen bosszúsan még a csapatrádión.

Az autóból kiszállva Verstappenen látszódott a bosszúság, azonban a pozitívumokról is beszélt: nagyon örül, hogy rögtön a szezonnyitón ennyire versenyképes a Red Bull és küzdeni tudnak a Mercedesek ellen. 

„Természetesen kár érte, de a pozitív dolgokat is látni kell” – mondta a holland. „Fel tudtuk venni velük a harcot, és szerintem nagyon jó így elkezdeni ezt az évet.”

A verseny elején mindkét Red Bullnak problémái akadtak: Sergio Perez autója a felvezető körben állt meg, Verstappen pedig a futam elején panaszkodott arra, hogy szerinte gond van a versenygépével. 

„Nem tudom, mi történt ott” – mondta a holland. „De nem gondolom, hogy megoldódott a verseny alatt a lassú kanyarokban. Szóval meg fogjuk nézni. Összességében sikerült befejeznünk a futamot és jó pontokat szereznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Jobb lett volna futam után elveszíteni a győzelmet
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!