Horner szerint nem kell félteni az Alpine-tól kirúgott vezetőket - F1VILÁG.HU

Horner szerint nem kell félteni az Alpine-tól kirúgott vezetőket

HIRDETÉS
Komoly átszervezések zajlanak jelenleg az Alpine Forma-1-es csapatánál, melyekre újságírói kérdésre a Red Bullt irányító Christian Horner is reagált a minap.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Laurent Rossi vezérigazgató távozása után a francia istálló menesztette Otmar Szafnauer csapatfőnököt, Alan Permane sportigazgatót, valamint Pat Fry technikai igazgató is távozott.

A csapatfőnöki feladatokat átmenetileg Bruno Famin, az Alpine Motorsport alelnöke látja el, aki a napokban azt mondta, nem sietős számukra az, hogy megtalálják a távozó szakemberek utódjait. Az átszervezésekkel kapcsolatban a Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Horner is megkérdezték nemrég. A brit szerint Szafnauer és Permane is remek szakemberek, akik biztosan hamar találnak maguknak új munkahelyet.

„Ez leginkább az Alpine dolga, semmi közünk hozzá. De, ami az egyéneket illeti, Otmar nyilvánvalóan már itt van jó ideje, és mindig nagyon nyílt ember volt, és remekül ismeri ezt az üzletet” – mondta a szakember. „Ami pedig Alant – vagy ahogy jobban ismerik a bokszutcában, a Denevért – illeti, 34 év bármilyen munkahelyen szerintem figyelemreméltó teljesítmény.”

„A Benettonból lett a Renault, aztán a Lotus, majd újra Renault, és Alpine… ő pedig az egyik pillér volt ott, és nyilván ott volt már a világbajnoki címek időszakában is Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval, szóval egy rendkívül kompetens fickóról van szó. Kétlem, hogy sokáig lesz munkanélküli. Egyszerűen le a kalappal azért, amit elért ezzel a csapattal. És főleg a nehéz időszakokat kell említeni, amikor ott volt a fizetésképtelenség, a problémák a részvényesekkel, illetve az egész csapat eladásával.”

„Egy csapatnak főleg ilyenkor van szüksége iránymutatásra, jó vezetésre és pillérekre, engem pedig különösen lenyűgözött akkoriban, amikor ő szolid támasza volt az istállónak. Szóval a legjobbakat kívánom neki a jövőre!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner szerint nem kell félteni az Alpine-tól kirúgott vezetőket
Verstappen a Red Bullt kritizálja: Ricciardo szebb búcsút érdemelt volna
Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak
Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!