Wolff: Tovább nőtt a Red Bull előnye a fejlesztések révén - F1VILÁG.HU

Wolff: Tovább nőtt a Red Bull előnye a fejlesztések révén

HIRDETÉS
A Magyarországon első ízben pályára vitt fejlesztéseknek köszönhetően még nagyobb előnyre tudott szert tenni a Red Bull az ellenfelekkel szemben – ezt mondja Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Az energiaital-gyárosok eleve nagy fölényben kezdték a 2023-as évadot, RB19-es kódjelű versenyautójukon pedig apránként igyekeztek javítani – az első komolyabb fejlesztési csomag a Hungaroringen került fel az istálló gépeire. A Red Bull pedig Magyarországon, majd múlt hétvégén, Belgiumban is nyerni tudott – az osztrákok a szezon eddigi összes versenyhét megnyerték, Max Verstappen pedig egymaga 10 győzelmet szerzett az eddigi 12 versenyhétvégén.

Toto Wolff szerint az RB19-es oldalszekrényein, illetve padlólemezén elvégzett módosításoknak köszönhetően a Red Bull még erősebb lett, és továbbra is rajtuk múlik, hogy közelebb tudnak-e kerülni az energiaital-gyárosokhoz.

„Nem tudom, hogy a mi dominanciánk hasonló volt-e, vagy kevésbé, mivel szerintem voltak évek, amikor hasonlóképp teljesítettünk, de legalább a mi két autónk harcolt egymással” – mondta Wolff a belga verseny után. „Ez pedig szolgált némi szórakoztatással mindenki számára – és jelenleg nem ez a helyzet.”

„Ez van, gyakran mondom, hogy ez meritokráció, és rajtunk múlik, hogy visszavágjunk. Hogy számítottam-e ekkora hátrányra? Határozottan nem. Azt gondolom, hogy a legutóbbi fejlesztésüknek köszönhetően még nagyobb előnybe kerültek, amit képesek voltak kihasználni.”

„De mindig eljutok arra a pontra, hogy azt mondjam, nekünk kell mélyre ásnunk, és a lehető legjobb munkát végeznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Tovább nőtt a Red Bull előnye a fejlesztések révén
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben
A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent
Az F1-es Amerikai Nagydíj TV-közvetítései

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!