Norris: Minden versenyen egyre magabiztosabbá válunk - F1VILÁG.HU

Norris: Minden versenyen egyre magabiztosabbá válunk

HIRDETÉS
Nem csalódott a Monacói Nagydíjon elért eredménye miatt Lando Norris, a brit pilóta ugyanis úgy érzi, versenyről versenyre egyre magabiztosabbá válnak.

A fiatal pilóta a Miamiban megszerzett győzelem, illetve az imolai 2. hely után Monte-Carlóban egy 4. helyet tudott szerezni a McLarennek, miközben csapattársát, Oscar Piastrit a 2. pozícióban intette le a kockás zászló.

Norris a 4. helyről rajtolt, és bár a verseny során bízhatott abban, hogy lehetősége lesz taktikázni, és beiktatni egy kerékcserét, mivel az előtte autózó Carlos Sainz meglehetősen lassú tempóra váltott, erre végül nem volt lehetősége, hiszen nem volt meg a bokszkiállásnyi előnye George Russell-lel szemben.

„Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy sok mindent változtatott volna. Ez van” — mondta a brit versenyző ezzel kapcsolatban. „Carlosnak sokkal jobb volt a tempója, amikor épp nyomni akarta. Nem ez volt a legizgalmasabb verseny.”

Norris beszélt arról is, bár a futam nem volt a legizgalmasabb, azért fejben ott kellett lenniük, az eredmény pedig elégedettségre ad okot. Úgy érzi, a McLaren továbbra is remek formában van, és minden egyes versenyhétvégén egyre magabiztosabbá válnak.

„Mentális szempontból azért megterhelő volt, hiszen azért nyomta neki az ember, csak egy sokkal alacsonyabb szinten. Kár érte, egyszerűen nem voltak stratégiák, mindenki elment a végéig a kemény gumikkal. Bíztam abban, hogy legalább lesz egy kiállás, de nem így lett. Nem ez volt a legkomplikáltabb verseny, de mindig öröm itt vezetni, csapatként pedig nagyszerű eredményt értünk el ezzel a 2. és 4. hellyel.”

„Magabiztosak vagyunk. És minden versenyen magabiztosabbá válunk. A csapat fantasztikus munkát végez, ezen a hétvégén egyértelműen a Red Bull előtt voltunk, de egy kicsit talán lemaradva a Ferraritól. A Ferrari is remek munkát végez, ott vannak, és amikor felmerül egy lehetőség, megragadják. Persze mi is ott voltunk, sok pontot gyűjtöttünk, aminek örülünk. És egyszerűen tovább nyomjuk, úgy gondolom, mindenki lenyűgöző munkát végez.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!