Gasly is reagált Ocon távozásának hírére - F1VILÁG.HU

Gasly is reagált Ocon távozásának hírére

HIRDETÉS
A Forma-1-es Kanadai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján először reagált csapattársa, Esteban Ocon távozásának hírére Pierre Gasly.

Az Alpine a héten jelentette be, nem hosszabbított szerződést Oconnal, aki így a 2024-es szezont követően távozik a francia istállótól. Mindezt már jó ideje sejteni lehetett, a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon történtek után pedig sokan biztosra vették a rutinos versenyző távozását. Mint ismert, ott a francia pilóta a verseny nyitókörében saját csapattársával, Pierre Gaslyval ütközött össze, főnöke, Bruno Famin pedig az eset után azt mondta, következményei lesznek a történteknek.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján Pierre Gaslyt kérdezték az elmúlt napok eseményeiről — ő pedig igyekezett diplomatikus választ adni a csapattársával kapcsolatos kérdésre reagálva.

„Igen, ez… Csak egy kicsit átgondolom a dolgot, mert tudom, hogy minden egyes szót figyelni fogtok, ami elhangzik” — mondta némi tanakodás után. „Hosszú története van Esteban és az én kapcsolatomnak. És azt hiszem, az elmúlt másfél évben sikerült nagyon professzionálisan együtt dolgoznunk és együttműködnünk. Ezt fontos megemlíteni. Nem mindig volt könnyű, képzelhetitek, két nagyon versengő pilóta esetében. De igen, figyelembe véve a történetet köztünk, azt hiszem, jó volt. Szóval igen, ehhez tartom magam.”

Gaslyt aztán később egy újságíró megkérdezte arról is, változtak-e a csapaton belüli „játékszabályok” a monacói események után.

„Nos, azt gondolom, a monacói irányelvek elég világosak voltak. Sajnos a pályán nem ez történt. De igen, elég magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy a jövőben nem fogunk szembesülni ilyen problémákkal” — fogalmazott a francia versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly is reagált Ocon távozásának hírére
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!