Norris győzelmi reményekkel érkezik Ausztriába - F1VILÁG.HU

Norris győzelmi reményekkel érkezik Ausztriába

HIRDETÉS
Győzelmi reményekkel érkezik meg a hétvégi Osztrák Nagydíj helyszínére, Spielbergbe a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Lando Norris. A brit úgy érzi, Barcelonában az övék volt a leggyorsabb autó, ugyanakkor rámutatott, Max Verstappen egyszerűen képtelen hibázni.

Norris a pole pozícióból rajtolhatott a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon, ám a rajtnál két pozíciót veszített, így végül a futamot csak Verstappen mögött, a 2. helyen tudta befejezni. A Forma-1-es mezőny nem pihen, ezen a hétvégén már a Red Bull Ringen versenyezhet, és miután a McLaren autója eddig a legtöbb pályán ütőképes volt, Norris optimistán várja a folytatást.

„Magabiztos vagyok. Minden hétvégén, amikor most versenyezni megyünk, az autó rendkívül jól teljesít. Mindig ott vagyunk a pole pozíció közelében, pár tizedmásodpercre, és ennyit kérhetünk csak” — mondta a brit tehetség. „Úgy gondolom, hogy hoznunk kellene még valamit, csak hogy egy kicsit könnyebb legyen az életünk. Szoros a helyzet, és most van négy csapat, akik szerintem könnyedén harcolhatnak a pole pozíciókért és jó eséllyel a győzelmekért is.” 

„Teljesen más vonalvezetésű pálya következik most. Tempós, és szerintem van még mit dolgoznunk, ha a Red Bullhoz hasonlítjuk magunkat. A Red Bull határozottan jobb a nagy sebességű kanyarokban, mint mi. Lehet, hogy ezen a területen egy kicsit gyengébbek vagyunk, de a többi tekintetben erősek.”

„Az ausztriai az egyik legjobb pályám a saját versenyképességem és a sikereim szempontjából, így izgatottan várom, hogy lássam a rajongókat, és jó hétvégét teljesítsünk.”

A McLaren ifjú reménysége ugyanakkor rámutatott, hiába van gyorsabb autójuk a versenynapon, ha a Red Bull tökéletesebb munkát végez — ezért arra kell törekedniük, hogy a folytatásban is folyamatosan fejlődjenek.

„Max tényleg nem hibázik. Szóval úgy gondolom, amint elkövetsz egy kis hibát, ők lesznek előrébb. Őszintén szólva, ha megnézzük a szombatot, szerintem valamivel gyorsabb autójuk volt, de lehet, hogy tévedek. Viszont szerintem egy kicsit gyorsabb volt az autójuk. A vasárnapi versenyen a miénk volt a gyorsabb autó. De mégis csak második lettem. Tehát most a kisebb dolgok számítanak. De minden pálya egy kicsit más. Ahogy láttuk, a Red Bull egy kicsit többet küzdött néhány versenyen nemrégiben. Úgy gondolom, hogy továbbra is bizonyítjuk, hogy az egyik legkonstansabb csapat vagyunk minden pályán, ahol eddig jártunk.”

„A Mercedes gyors volt az elmúlt hétvégén Kanadában, és most itt talán egy kicsit lemaradtak. Úgyhogy kicsit hullámzó a helyzet. És azt gondolom, csak folytatnunk kell azt, amit csinálunk, mert egyelőre elég jó. De egyszerűen megpróbáljuk kiküszöbölni azt a néhány kis hibát.”

Norris azt mondja, kicsit csalódottan hagyja maga mögött Barcelonát, mert úgy érzi, nyerniük kellett volna vasárnap.

„A mostani verseny nem volt elég jó, mert nyernünk kellett volna, szerintem a mi autónk volt a leggyorsabb. De rosszul rajtoltam, és aztán nem tudtam megelőzni George-ot az első etapban. Úgy gondolom, hogy simán a legjobb autónk volt. Csak nem kezdtem elég jól. És ez az egy dolog mindent elrontott. Tehát a 2-es kanyartól kezdve nem gondolom, hogy sokkal többet tehettünk volna. És szerintem mint csapat, tökéletes stratégiát alkalmaztunk. És nagyon elégedett voltam azzal, amit csináltunk. De a rajtnak az az egy szakasza, az az 1% valahol nem volt elég jó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris győzelmi reményekkel érkezik Ausztriába
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!