Piastri nem érti, hová tűnt a tempó a második edzésen - F1VILÁG.HU

Piastri nem érti, hová tűnt a tempó a második edzésen

HIRDETÉS
Nem a legjobban alakult Oscar Piastri számára a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki nyitónapja, az ausztrál pilóta pedig elismerte, nem teljesen érti, miért nem volt meg a tempó a második gyakorláson.

Miközben a legjobb köridőt Lando Norris futotta a Magyar Nagydíj első napján, Oscar Piastri a második szabadedzésen csak a 13. helyen zárt. A McLaren versenyzője azt mondja, alapvetően jól kezdődött számára a hétvége, a második edzésre azonban történt valami, ami miatt egész egyszerűen nem volt meg a tempó.

A fiatal tehetség szerint ezt mindenképpen ki kell elemezniük, ugyanakkor nagyon bízik abban, hogy a mai időmérő edzésen az élen harcolhatnak majd.

„Vegyesen alakult a nyitónap” — kezdte kissé gondterhelten pénteki értékelését az ausztrál tehetség. „Az első szabadedzés rendben volt, eltekintve egy kisebb megbízhatósági problémától. Azt viszont meg kell értenünk, mi történt a második edzésen, mert valami nem úgy működött, mint kellett volna — ezen át kell rágnunk magunkat.”

Arra a kérdésre, hogy a felmerült problémák aggasztóak-e a folytatást illetően, Piastri így felelt: „Az első szabadedzésen nem volt ilyen gondunk, úgyhogy meg kell értenünk, a második edzésen mi nehezítette meg ennyire a dolgokat. Remélhetőleg ott lehetünk a mezőny elejében, versenyképesnek tűntünk a nyitóedzésen, Lando pedig versenyképes volt a második edzésen, úgyhogy remélhetőleg oda tudjuk tenni magunkat szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!