Marko: Lawson vagy Tsunoda lehet Verstappen csapattársa 2025-ben - F1VILÁG.HU

Marko: Lawson vagy Tsunoda lehet Verstappen csapattársa 2025-ben

HIRDETÉS
Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója megerősítette, hogy Yuki Tsunoda az egyik jelölt, aki Max Verstappen mellett versenyezhet 2025-ben. Bár a csapat még idén hosszabbított Sergio Perezzel további két szezonra, a mexikói versenyző formája azóta gyengélkedett, és kérdésessé vált a jövője a csapatnál.

A szezon második felére Perez ugyan megtarthatta helyét a Red Bullnál, de 2025-re vonatkozóan továbbra sem biztos a helyzete. Amennyiben a csapat úgy dönt, hogy változtat, Tsunoda lehet az egyik esélyes jelölt Perez helyére. Mindezt Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója is megerősítette az F1-Insider című lapnak nyilatkozva.

„Tsunoda jelölt arra, hogy Max mellett versenyezzen 2025-ben” — jelentette ki az osztrák.

A szezon hátralévő részében Liam Lawson lesz Tsunoda csapattársa a Red Bull kiscsapatánál, a Visa Cash App RB-nél, Marko pedig utalt arra, hogy komoly esély van rá, hogy egyikük előléphet a nagycsapathoz a következő évre.

„A szezon hátralévő versenyei fogják eldönteni, hogy milyen lesz a pilótafelállásunk a következő évben” – nyilatkozta Marko. „Könnyen el tudom képzelni, hogy egy juniorversenyző fog Max mellett ülni.”

Marko hozzátette, hogy Tsunodát és Lawsont egyenlő feltételek mellett hasonlítják össze a hátralévő versenyeken.

„Úgy döntöttünk, hogy összehasonlítjuk Lawsont és Tsunodát. Ugyanazt az autót kapják, ugyanazok lesznek a körülmények, és mindkettőjüknek hat verseny áll rendelkezésére, hogy bebizonyítsa, ki a jobb.”

A Red Bull legutóbb 2019-ben léptetett elő juniorpilótát, amikor Pierre Gasly váltotta Daniel Ricciardót a csapatnál. Azóta Alex Albont és Sergio Perezt foglalkoztatták, de jelenleg számos tehetséges versenyző várja az esélyt, hogy bekerüljön a Forma-1-be.

Helmut Marko szerint a Red Bull vissza szeretne térni eredeti filozófiájához, miszerint fiatal versenyzőknek ad lehetőséget a sportágban.

„Mi azzal a filozófiával kezdtünk, hogy esélyt adunk a fiatal versenyzőknek a Forma-1-ben” — magyarázta az osztrák szakember.

Hirdetés

„Sebastian Vettel, Max Verstappen és Daniel Ricciardo csak három példa erre. Mostanra a többi csapat is ezt a filozófiát követi. A Mercedes esélyt ad Kimi Antonellinek, a Haas Oliver Bearmannek, a Williams Franco Colapintónak, és úgy tűnik, hogy az Audi is komolyan fontolgatja Mick Schumacher szerződtetését, ami szerencsére egyre valószínűbb.”

A Red Bull tehát komolyan mérlegeli, hogy 2025-ben újra egy juniorversenyző kapjon lehetőséget Max Verstappen mellett, és a következő hónapok döntő szerepet játszanak abban, hogy ki kerülhet a csapat élvonalába.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!