Főnöke szerint Lawson rengeteget fejlődött tavaly óta - F1VILÁG.HU

Főnöke szerint Lawson rengeteget fejlődött tavaly óta

HIRDETÉS
Liam Lawson ezen a hétvégén visszatér a Forma-1-be, miután egy év várakozás után kapja meg másodszor is a lehetőséget a Red Bull kiscsapatától. Az új-zélandi tehetség tavaly öt versenyen állt rajthoz, amikor a Red Bull juniorversenyzőjeként Daniel Ricciardót helyettesítette, aki a Holland Nagydíj szabadedzésén törte el karját. Most szintén az ausztrál helyére ugorhat be, a tét azonban sokkal nagyobb, mint a tavalyi évben.

Lawson tavalyi teljesítménye lenyűgözte Helmut Markót, a Red Bull tanácsadóját, aki akkor megígérte, a fiatal pilótának 2025-ben állandó helye lesz a mezőnyben. Az energiaital-gyárosok most úgy döntöttek, hogy az év utolsó hat nagydíján Lawson váltja Ricciardót, így a fiatal új-zélandi pilóta Yuki Tsunodával együtt versenyezhet majd az Amerikai Nagydíjon. Marko pedig nemrég egy interjúban utalt rá, jó esély van rá, hogy kettejük közül valaki átveheti majd Sergio Perez helyét a Red Bull Racingnél.

A Visa Cash App RB vezérigazgatója, Peter Bayer méltatta Lawson nyugodtságát és fegyelmezettségét, és kiemelte, hogy a pilóta az idei évben komoly fejlődésen ment keresztül, különösen a fizikai felkészülés terén.

„Egy ifjú pilótának meg kell tanulnia, hogy a türelem is erény lehet, még akkor is, ha ezt nem mindig szeretjük” – mondta Bayer a RacingNews365 című internetes lapnak adott interjújában. „Például a minap kaptunk egy jelentést az edzőjétől, amely szerint hatalmas munkát végzett az izomerő fejlesztésében, amit tavaly még nem sikerült elérnie. Most már jelentősen erősebb.”

Bayer hozzátette, hogy Lawson felelősségteljes hozzáállása biztató jel a Red Bull számára: „Minden szempontból a megfelelő dolgokat teszi, és nagyszerű látni, hogy komolyan veszi ezt a lehetőséget. Fiatal kora ellenére nem hagyja, hogy félrevezessék.”

Bayer hozzátette, ő maga is látta, hogy Lawson mennyire lenyűgöző volt tavaly, és abszolút érthető, miért kapta meg végre a második esélyt.

„Csak azt tudom mondani, amit láttam, és tavaly Liam valóban lenyűgöző volt” – mondta a szakember. „Rengeteg információt kapott a versenymérnököktől, amit megemésztett, elraktározott, és ennyi volt. Semmit sem kellett megismételni. És folyamatosan építkezett, lépésről lépésre. Úgy gondolom, ez a mi feladatunk, hogy néhány év alatt építkezzünk. Megvan benne a potenciál? Igen, különben nem lenne itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!