Verstappen tudja, lehetnek opciói 2026-ra, de most a Red Bull problémáinak megoldására fókuszál - F1VILÁG.HU

Verstappen tudja, lehetnek opciói 2026-ra, de most a Red Bull problémáinak megoldására fókuszál

HIRDETÉS
Max Verstappen számára fontosabb, hogy a Red Bull visszanyerje korábbi formáját, minthogy a 2026-os. esetleges csapatváltási lehetőségeken gondolkodjon. A világbajnok jelenlegi szerződése 2028-ig szól, de tartalmaz kilépési záradékokat, amelyek körül sok találgatás folyt az idény során. Ez különösen felerősödött a csapaton belüli hatalmi harcok és több kulcsfontosságú munkatárs távozása miatt.

Verstappent az elmúlt időszakban többször is megkörnyékezte Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, különösen akkor, amikor a Red Bull teljesítménye ingadozni kezdett. Ugyanakkor a Mercedes nemrégiben hivatalosan is elkötelezte magát a fiatal tehetség, Andrea Kimi Antonelli mellett. Verstappen a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva nemrég utalt arra, hogy 2026-ra nyitva állhatnak előtte új lehetőségek, de hangsúlyozta, hogy most inkább a Red Bull teljesítményének javítására összpontosít.

Arra a kérdésre, hogy élvezi-e azt a helyzetet, hogy 2026-ra több lehetőség is rendelkezésére állhat, Verstappen így válaszolt: „Igen, természetesen tudom, hogy ez lehetséges, de jelenleg nem nagyon gondolok erre. Úgy vélem, most inkább azon dolgok miatt kell aggódnom, amiken javítani akarunk. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de most őszintén szólva nem igazán foglalkozom ezzel. Ha nem történik meg, akkor úgy van rendjén. Ez nem változtatja meg az életemet.”

Mivel Verstappen iránt az Aston Martin is érdeklődhet, amely nemrég több kulcsfontosságú Red Bull-szakembert — köztük Adrian Newey-t — megszerzett, a Red Bull tudatában van annak, hogy versenyképes autót kell biztosítania a holland számára, ha meg akarják tartani őt.

„A legtöbb nagy versenyző szerződésében szerepelnek teljesítményhez kötött kilépési záradékok, és Maxéban is van ilyen” – nyilatkozta Helmut Marko a német RTL-nek. „Ha nem tudunk számára olyan autót biztosítani, amellyel az élmezőnyben harcolhat, akkor biztosan elgondolkodik.”

A legnagyobb bizonytalanságot a 2026-os új szabályrendszer jelenti, amely teljesen új autókat és jelentősen átalakított erőforrásokat hoz majd magával. Ez nagy lehetőséget kínál a mezőny átrendeződésére. A Red Bullnak különösen sok kérdésre kell választ adnia, mivel az energiaital-gyárosok történetük során először saját fejlesztésű erőforrásokat fognak használni.

Verstappen azonban úgy véli, hogy a Red Bull jövőbeli teljesítménye nem rejt nagyobb bizonytalanságot, mint a riválisoké.

„Természetesen kérdőjel, de ezt elmondhatjuk mindenki másról is” – mondta. „Ez egy teljesen új autó és motor. Mindenki számára kérdéses, még azok számára is, akik azt gondolják, hogy a legjobb helyzetben vannak. Mindig ott a kérdés, hogy valóban olyan jó munkát végeztél-e, és ez így is marad-e a 2026-os szezon kezdetéig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!