Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda! - F1VILÁG.HU

Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda!

HIRDETÉS
A Forma-1 nem óvoda — mondja a száguldó cirkusz regnáló világbajnoka, Max Verstappen, miután számos kritikát kapott a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon Lando Norrisszal történt csörtéje után.

Verstappen és Norris egymás mellett haladtak be az első kanyarba Austinban, miután mindketten az első sorból indultak. A két pilóta lecsúszott a pályáról, miközben Verstappen támadta a McLaren versenyzőjét, lehetőséget adva ezzel a Ferrari versenyzőjének, Charles Leclerc-nek, hogy átvegye a vezetést.

Leclerc végül megnyerte a futamot, míg Verstappen a 3., Norris pedig a 4. helyen végzett azt követően, hogy utóbbi 5 másodperces büntetést kapott, mert a verseny későbbi szakaszában, a 12-es kanyarban a pályán kívül előzte meg Verstappent.

Verstappen visszautasította az elsőkörös incidenssel kapcsolatos kritikákat, és ragaszkodott ahhoz, hogy nem kényszerítette le Norrist a pályáról.

„Nem szorítottam ki senkit” – mondta a háromszoros világbajnok a Canal+ televíziós csatornának. „Nem is érintkeztünk. Próbáltam bevenni a kanyart. Teljesen elfordítottam a kormányt. Ez versenyzés, nem óvoda.”

Verstappen jelenleg próbálja megőrizni előnyét Norris előtt a világbajnoki pontversenyben, ahol a különbség most 57 pontra nőtt, öt versennyel a szezon vége előtt.

„Volt egy rés belül, úgyhogy megpróbáltam” – folytatta a holland újságíróknak nyilatkozva a verseny után. „Ez a kanyar nagyon széles, így sok lehetőséget ad arra, hogy szélesen vagy nagyon szűken próbáld bevenni. Én az utóbbit választottam, és így is másodikként jöttem ki.”

„A 2. helyről indultam, és másodikként jöttem ki az 1-es kanyarból. Ezúttal persze Charles volt előttem. Úgy gondolom, jól alakult számomra a dolog, mert Charles amúgy is gyorsabb volt, így hamar elhúzott. Onnantól kezdve csak a saját versenyemre koncentráltam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda!
Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal
Piastri: Lesznek kérdései a McLarennek az FIA felé a hétvégi döntések kapcsán
Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk!
Leclerc az egyéni vb-címre nem lát sok esélyt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!