Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal

HIRDETÉS
Jó esély van rá, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után a Red Bull Forma-1-es versenyautójával tesztelhet Yuki Tsunoda. A japán versenyző jó eséllyel pályázik arra, hogy 2025-ben Max Verstappen csapattársa legyen.

Arról már az Amerikai Nagydíj hétvégéjén lehetett hallani, hogy a Red Bull jelenlegi motorpartnere, a Tsunoda F1-es pályafutását jelentősen támogató Honda erőteljesen lobbizik azért, hogy a japán pilóta lehetőséget kapjon a Red Bull nagycsapatánál.

Tsunoda eddig a Red Bull autóit kizárólag bemutatóeseményeken vezethette, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azonban utalt arra, hogy a 24 éves versenyző első tesztlehetősége a nagycsapatnál a szezon végén jöhet el.

Amikor a Motorsport.com című internetes lap arról kérdezte, hogy van-e esély arra, hogy a Red Bull eleget tesz a Honda kérésének, és tesztlehetőséget biztosít Tsunodának, Marko így válaszolt: „Vannak terveink Abu Dhabira, igen. De több pilótánk van. Például ott van [Isack] Hadjar, és most már ott van Liam [Lawson] is.”

Bár Marko részleteket nem árult el, a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Tsunoda a szezon utáni gumiteszt során vezetheti a Red Bull RB20-as autóját. Ez a teszt a szezon utolsó futamát követő kedden zajlik, és a csapatoknak két autót kell használniuk.

Az egyik autót egy hivatalos F1-es szuperlicensszel rendelkező pilóta vezeti a gumiabroncsok tesztelésére, míg a másik autóban olyan fiatal pilóta ül, aki karrierje során legfeljebb két nagydíjon indult.

Ha a Red Bull jelenlegi versenyzői, Max Verstappen és Sergio Perez úgy döntenek, hogy kihagyják a tesztet, akkor a csapat Tsunodát ültetheti az RB20-asba, míg Lawson vezethet az RB másik autójában. A csapat egy fiatal pilótát — például Hadjart — is bevethet, de esélyes lehet a Honda juniorversenyzője, Ayumu Iwasa, vagy akár szimulátorversenyzőjük, Jake Dennis is, aki tavaly egy szabadedzésen már lehetőséget kapott.

A végső döntést valószínűleg az befolyásolja, hogy a Red Bull alkalmasnak találja-e Lawsont vagy Tsunodát arra, hogy átvegye Sergio Perez helyét, amennyiben a mexikói versenyző nem teljesít jól a szezon zárószakaszában.

Marko egyébként Lawson austini teljesítményével kapcsolatban elégedetten nyilatkozott: „Tökéletes! Már az is figyelemreméltó volt, amikor 3. lett az első időmérős szakaszban, majd taktikáztak [hogy ne fussanak versenyképes időt a második szakaszban].”

„A 19. helyről a 9.-re feljönni, az összes köridő és az előzései is, különösen [Fernando] Alonso ellen, aki szombaton panaszkodott… Nagyon keményen küzdött, és megmutatta, hogy van sebessége.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal
Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda!
Piastri: Lesznek kérdései a McLarennek az FIA felé a hétvégi döntések kapcsán
Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk!
Leclerc az egyéni vb-címre nem lát sok esélyt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!