Horner azonnali fejlődést vár Pereztől - F1VILÁG.HU

Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner felszólította Sergio Perezt, a szezon hátralévő versenyein jobb formát mutasson, azt osztrák istálló ugyanis továbbra is keményen küzd a konstruktőri világbajnoki címért a Forma-1-ben.

A Red Bull az Azeri Nagydíj óta a 2. helyen áll a tabellán, a vezetést ugyanis a McLaren vette át, mely jelenleg 40 pontos előnyt élvez a konstruktőrök versenyében. A múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon azonban a Ferrari diadalmaskodott: Charles Leclerc és Carlos Sainz az 1, illetve a 2. helyen végzett, ezzel az olasz istálló 8 pontra megközelítette a Red Bullt a csapatok versenyében. 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke hangsúlyozta, Perez szerepe kulcsfontosságú lesz a további harcban.

„Gratulálok a Ferrarinak” – mondta Horner újságíróknak nyilatkozva. „Nagyon erősek voltak, és két versenyzőjük is az élmezőnyben harcol. Ugyanez a helyzet a McLarennel is, ahol nincs nagy különbség a két versenyző teljesítménye között. Nekünk is szükségünk van arra, hogy a konstruktőri bajnokságban Checo is fontos szerepet játsszon.”

Pereznek nehéz hétvégéje volt az Egyesült Államokban: a 9. helyen kvalifikált, és végül hetedikként ért célba, egy perccel lemaradva a futamgyőztes Leclerc mögött.

A következő verseny a mexikói pilóta hazai futama lesz, ahol mindig hatalmas támogatást kap a helyi közönségtől. Horner bízik benne, hogy a hazai szurkolók ösztönzőleg hatnak majd rá, és segítenek neki erős eredményt elérni a Red Bull konstruktőri harcában.

„Remélhetőleg a mexikói szurkolók támogatása lendületet ad neki” – mondta Horner. „Nyilvánvalóan, ha rossz pozícióból indul az időmérő után, rengeteg időt veszít, amíg felküzdi magát a top 10 végén lévő autókon keresztül, és közben elszakad az élmezőnytől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner azonnali fejlődést vár Pereztől
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Antonelli beülhet Hamilton autójába Mexikóban
400. F1-es nagydíjára készül Alonso: Még van mit elérnem a sportban!
A Red Bull szerint a „mini-DRS” betiltása hatással volt az erőviszonyokra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!