Red Bull: Perezen múlik, hogy megtartjuk-e a konstruktőri második helyet - F1VILÁG.HU

Red Bull: Perezen múlik, hogy megtartjuk-e a konstruktőri második helyet

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint Sergio Perez teljesítményén múlik, hogy a csapat meg tudja-e őrizni a konstruktőri bajnokság 2. helyét a Ferrarival szemben.

Az osztrák istálló a McLaren mögött jelenleg a 2. helyen áll, azonban mindössze nyolc pont az előnye a Ferrari előtt, amely az elmúlt időszakban igencsak erős formát mutatott a Forma-1-ben. Az élen a McLaren áll 40 pontos előnnyel. Helmut Marko úgy látja, ha az idén meglehetősen gyenge formában versenyző Sergio Perez nem tud jelentősen közelebb kerülni Max Verstappenhez, az akár 7 millió dollárba is kerülhet a Red Bullnak. 

„Neki [Pereznek] jelentősen közelebb kell kerülnie Maxhoz [Verstappenhez], hogy ne veszítsük el a második helyet a világbajnokságban” – mondta az osztrák a Kleine Zeitungnak. „Határozottan el akarjuk kerülni, hogy a 3. helyre csússzunk vissza [a konstruktőrök között], mert körülbelül 7 millió dollár különbség van. Ezt a költségvetésben is megérezni.”

Jelenleg Perez 150 ponttal a 8. helyen áll a pilóták között, Verstappen 204 ponttal előzi meg őt, és vezeti az összetett bajnokságot. Ráadásul Perez az egyetlen a négy élcsapat versenyzői közül, aki idén még nem nyert futamot, ami tovább rontja helyzetét.

Marko ugyanakkor úgy véli, hogy a négy élcsapat versenyképessége némileg segíthet a Red Bullnak abban, hogy ne veszítse el a 2. helyet. 

„Jelenleg négy különböző csapat is nyerhet [versenyt]” – hangsúlyozta a 81 éves szakember. „Ez csökkenti annak esélyét, hogy egy versenyző megnyerje az összes hátralévő futamot.”

Marko végül hozzátette, hogy bár a csapat nem engedheti meg magának, hogy hibázzon, ez az izgalmat csak fokozza: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy kudarcot valljunk, szóval izgalmas marad a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Perezen múlik, hogy megtartjuk-e a konstruktőri második helyet
Antonelli ezúttal nem kockáztatott: „Csak egy tiszta edzést szerettem volna”
Hornert is lenyűgözte Lawson teljesítménye
Russell balesetei miatt bajba kerülhet a Mercedes
Piastri: A Ferrarihoz képest még javulnunk kell

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!