Mexikói Nagydíj: A szombati események percről percre - F1VILÁG.HU

Mexikói Nagydíj: A szombati események percről percre

HIRDETÉS
A Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati programja hamarosan újabb izgalmas szakaszához érkezik: magyar idő szerint 19 óra 30 perckor kezdetét veszi az utolsó, harmadik szabadedzés, amely során a versenyzőknek még egy utolsó lehetőségük nyílik, hogy felkészüljenek az esti időmérő edzésre. Késő este aztán jön az időmérő, ha pedig velünk tartasz, semmiről sem maradsz le!

A mexikóvárosi Autódromo Hermanos Rodríguez versenypálya különleges kihívásokat tartogat a pilótáknak. A magaslati környezet miatt a levegő ritkább, ami hatással van az autók aerodinamikájára és a motor teljesítményére is. Ez azt jelenti, hogy a csapatoknak egyensúlyt kell találniuk a maximális leszorítóerő és az autók végsebessége között, hogy a lehető legjobban teljesítsenek ezen a különleges helyszínen.

Az időjárás előrejelzések szerint a szombati nap folyamán napos idő várható, így az eső valószínűleg nem szól bele a programba, bár Mexikóvárosban gyakran előfordulnak hirtelen záporok. A meleg és a száraz pálya azonban komoly kihívást jelenthet a gumik kezelése szempontjából.

Az időmérő edzés magyar idő szerint 23 órakor kezdődik, ahol eldől, ki szerezheti meg a pole pozíciót. Az eddigi edzések alapján szoros csatára számíthatunk, hiszen több csapat is komoly formát mutatott. A Ferraritól a McLarenen át a Mercedesig több alakulat is eséllyel pályázik az élmezőny helyeire, de a Red Bull számára is különösen fontos lesz, hogy megőrizze pozícióját az élcsapatok között.

Sergio Perez hazai közönség előtt versenyez, így a mexikói rajongók hatalmas támogatást nyújtanak neki. Perez számára különösen fontos ez a hétvége, hiszen a szezon során többször is kihívásokkal szembesült, de a hazai pálya mindig extra motivációval tölti el a versenyzőket.

Az F1VILÁG.HU csapata természetesen a nap minden fontos eseményéről beszámol, így érdemes követni oldalunkat a Mexikói Nagydíj izgalmas pillanataiért és a legfrissebb hírekért! Ne maradjatok le semmiről, hiszen minden adott egy látványos időmérőhöz és egy izgalmas hétvégéhez Mexikóvárosban!

Élő szöveges tudósítás:

    Megosztás

    Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

    A legfrissebbek

    Kövess minket a Facebookon is!

    Kövess minket a Facebookon is!