A Sauber gőzerővel dolgozik új versenygépén - F1VILÁG.HU

A Sauber gőzerővel dolgozik új versenygépén

HIRDETÉS

A Sauber istálló biztos abban, hogy indulási jogot kap a jövő évre, miután Peter Sauber visszavásárolta f1-es csapatát a BMW-től. A svájci üzletember elmondta, hogy a Ferrari motorral szerelt új autó fejlesztése jó ütemben halad.

A Sauber istálló biztos abban, hogy indulási jogot kap a jövő évre, miután Peter Sauber visszavásárolta f1-es csapatát a BMW-től. A svájci üzletember elmondta, hogy a Ferrari motorral szerelt új autó fejlesztése jó ütemben halad.

A német autógyártó júliusban jelentette be, hogy az év végén elhagyja a Forma-1-et.

Sokáig kérdéses volt f1-es csapatának jövője, ám a múlt héten megerősítésre került, hogy a QadBak mégsem vásárolja fel a csapatot, ami visszakerül az egykori tulajdonoshoz, Peter Sauberhez.

Bár a hinwili bázisú alakulatnak egyelőre még nincsen érvényes nevezése a jövő évre, Sauber elmondta, hogy a háttérben továbbra is nagy lendülettel folyik a munka, és jól halad a Ferrari motorral szerelt C29-es modell fejlesztése.

“Jövő évi autónk fejlesztése menetrend szerint halad” – mondta Sauber úr a Forma-1 hivatalos weboldalán. “A fejlesztésre és a gyártásra nem hatottak ki az események. A zökkenőmentes fejlesztési folyamatot a Ferrarival való kiváló együttműködésünk is segítette, akik már igen korán a rendelkezésünkre bocsájtották a szükséges adatokat.”

“Ami a C29-es teljesítményét illeti, magabiztosak vagyunk. Két hónappal az első kollektív téli teszt előtt már jó alapunk van a további fejlesztésekhez, ami mindenképpen bizakodásra ad okot.”

Sauber úr nagyon reméli, hogy nem hiába lépett a sarkára és mentette meg egykori forma-1-es csapatát, és az FIA engedélyt ad majd nekik az indulásra, amit reményei szerint a Motorsport Világtanács jövő heti ülése előtt meg is erősít a szövetség.

“Sokat foglalkoztam a témával, mielőtt meghoztam a döntést, hogy visszavásárolom a csapatot, és most csakis rajtam van a felelősség, de mindenkit biztosíthatok afelől, hogy minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy bebiztosítsam a csapat pozitív jövőjét” – folytatta Sauber, aki azt is elmondta, hogy nincsenek társbefektetői.

“Ez az egyezség azt jelenti, hogy a csapat jövője és a hinwili bázis is megmenekült, ami mindenképpen megkönnyebbülés számomra.”

“Borzasztó lett volna, ha az egyik legjobb f1-es gyár bezárja kapuit. Ami pedig a rajthelyet illeti, magabiztos vagyok, hogy hamarosan megkapjuk a végső megerősítést” – magyarázta.

Hirdetés

Az újdonsült csapatvezetőnek azonban nem lesz egyszerű dolga, ugyanis szinte első lépésként meg kell válnia közel 130 dolgozójától, hogy a létszámot egy kezelhetőbb, 250-es szintre csökkentse.

“Negyven éves vállalkozói pályafutásom során még soha nem volt olyan, hogy pusztán anyagi megfontolásból meg kell válnom dolgozóim egy részétől” – mondta.

“Az összes részleget egyenlő mértékben érinti a leépítés, és bízunk abban, hogy a minőséggel nem lesz probléma emiatt. Ami a teljesítményt illeti, a létszám csökkenését a hatékonyság növelésével próbáljuk majd kompenzálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Sauber gőzerővel dolgozik új versenygépén
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!