Eric Boullier, a Lotus istálló csapatfőnöke úgy véli, csapata komoly hátrányban van legfőbb riválisaival szemben, állítása szerint ugyanis a tény, hogy új versenyzőkkel vágott neki a 2012-es évadnak, komoly hatással van az enstone-i gárda teljesítményére.
Eric Boullier, a Lotus istálló csapatfőnöke úgy véli, csapata komoly hátrányban van legfőbb riválisaival szemben, állítása szerint ugyanis a tény, hogy új versenyzőkkel vágott neki a 2012-es évadnak, komoly hatással van az enstone-i gárda teljesítményére.
A Lotus idén a GP2 bajnokával, Romain Grosjeannal, valamint a Forma-1-ből 2009-ben távozott világbajnokkal, Kimi Räikkönennel vágott neki a küzdelmeknek, tehát riválisaival ellentétben egy teljesen új versenyzőpárosnak adott lehetőséget.
„Néhány csapat, így a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren már három, négy, vagy öt éve együtt dolgozik versenyzőivel, és jól ismerik egymást” – mondta Eric Boullier csapatfőnök.
„Amikor elutaznak egy verseny helyszínére, pontosan tudják, honnan akarnak indulni. Amikor mi nekivágunk egy hétvégének, a tavalyi adatokra támaszkodunk, de ezek nincsenek meg az autóban. Szóval kell egy kis idő, amíg alkalmazkodunk, ez pedig azt jelenti, hogy nem vagyunk tökéletesek.”
A szakember hozzátetette, jövőre remélhetőleg előnyt kovácsolhatnak majd a folytonosságból.
„Remélhetőleg, ha minden jól megy, a csapattal leszek jövőre is, és akkor már látni fogjuk azt, amit idén csináltunk, és jobb beállításokkal kezdhetünk. Akkor már tudni fogjuk, mi az, ami működött, és mi az, ami nem. Ez pedig több időt ad nekünk, és minden tökéletes lesz.”
A csapat francia tehetsége, Romain Grosjean mindeközben elmondta, nincs garancia arra, hogy jövőre is a csapatnál marad.
„Jelen pillanatban reménykedem abban, hogy itt leszek 2013-ban is” – mondta Grosjean.
„Bízom abban, hogy az F1-ben maradok, mivel 2009-ben kemény dolog volt, amikor ez nem sikerült. De ha sikerül a továbbiakban is úgy szerepelnünk, ahogy eddig, akkor jó esélyeink lehetnek. Maximalista vagyok, szóval nem fogom azt mondani, hogy eleget tettem. Megpróbálok jobb lenni, és még mindig vannak dolgok, melyeket tanulok. Továbbra is fejlődöm.”