A Force Indiát kritizálják a Williamsnél - F1VILÁG.HU

A Force Indiát kritizálják a Williamsnél

HIRDETÉS

Élesen bírálta a Force India csapatát a Williams alakulatának teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley.


Élesen bírálta a Force India csapatát a Williams alakulatának teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley.

A szakember szerint a silverstone-i alakulat versenyzőjének, Sergio Péreznek ki kellett volna állnia a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon fékhibája miatt, nem pedig csatázni a pontszerző helyekért.

Pérez a williamses Felipe Massával ütközött össze az utolsó körben, a stewardok pedig 5 rajthelyes büntetést osztottak ki a mexikóira, mivel az indoklás szerint féktávon irányt váltott.

A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, Smedley azonban úgy véli, hibázott a Force India.

„Pérez nagyon-nagyon korán fékezett” – mondta a Williams szakembere.

„Hogy szándékosan balra rántotta-e az autóját, vagy csak azért húzódott balra, mert fékproblémái voltak, nem tudom. Azt hiszem, a 67 körben mondta azt, hogy nincsenek hátsó fékei. A csapattól pedig azt mondták neki, hogy folytassa, ha tudja, ha pedig nem, akkor jöjjön ki a bokszba. Számomra viszont ez egy kib*szott terminális problémának tűnik!”

„Miért hagysz a pályán egy olyan autót, amikor kezelhetetlen problémáid vannak? Láthattunk két csapatot – ezek közül az egyik a miénk volt –, melyek tudták, mikor kell kiállni. Valtterinek [Bottas] szóltunk, hogy vegyen vissza és kímélje a fékeket és a motort. De főleg a fékeket, mert veszélyes lehet a dolog, és emiatt pontokat vesztettünk. Ilyen az élet.”

Lewis Hamilton – szintén fékproblémák miatt – kiállt a versenyből. Pedig ez a srác a világbajnoki címért harcol, mégis megállt! Szóval eléggé idegesít, hogy ez történt! Nagy szerencsénk volt, hogy nem sérült meg valaki súlyosan.”

A Force India versenyzője, Pérez viszont visszavágott Smedley-nek, mondván, a Williams mérnökének fogalma sincs arról, milyen állapotban volt az ő autója.

Hirdetés

„Néhány finomítással tökéletesen vezethető volt, és ezt az utolsó pillanatig meg is mutattuk” – nyilatkozta a mexikói.

„Más autóknak is hasonló gondjai voltak a pályán, jóval hosszabb ideig, mint nekünk, és ők probléma nélkül befejezték a versenyt.”

„Ha valaki úgy gondolja, hogy olyan sokáig fel tudja tartani a két Red Bullt, mint ameddig mi tettük egy egyesek szerint „végzetes, terminális probléma” ellenére, akkor nagyon téved.”

Bár büntetést kapott, Pérez továbbra is tartja magát ahhoz, nem ő volt hibás a balesetben.

„Kaptam egy ütést hátulról Massától. Bőven volt hely a bal oldalon egy tiszta előzéshez, szóval nem tudom megérteni, miért kellett kicentizni.”

A Force India ügyvezetője, Ottmar Szafnauer hozzátette: „Nézzék csak meg a kanyart, és figyeljék, ahogy Massa jobbra húz, és nekimegy Péreznek.”

„Behúzódott balra, megpróbált előzni, majd azt gondolta: ‘A p*csába! Az 1-es kanyarban nem lehet előzni, visszamegyek az ideális ívre!’. És aztán beleszállt Pérezbe.”

„Hány előzési manővert is láttunk a belső íven az 1-es kanyarban ezen a futamon? Megmondom! Egyet sem! Miért? Mert nem lehet megcsinálni…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Force Indiát kritizálják a Williamsnél
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!