Bemutatkozott a Red Bull 2016-os versenygépe - F1VILÁG.HU

Bemutatkozott a Red Bull 2016-os versenygépe

HIRDETÉS

Közzétette az első fotókat 2016-os Forma-1-es versenyautójáról a korábban sorozatban négy világbajnoki címet szerző Red Bull. Az osztrák istálló ma már meg is kezdi a munkát az RB12-essel.


Közzétette az első fotókat 2016-os Forma-1-es versenyautójáról a korábban sorozatban négy világbajnoki címet szerző Red Bull. Az osztrák istálló ma már meg is kezdi a munkát az RB12-essel.

Az idei szezonban használatos festést már múlt héten, egy londoni sajtótájékoztatón leleplezte a Red Bull, ott azonban az új autót még nem tárták a nagyközönség elé.

Az eredeti tervek szerint a Milton Keynes-i istálló az első tesztnap reggelén, a barcelonai bokszutcában mutatta volna meg először a média képviselőinek, illetve a rajongóknak az RB12-es versenyautót, hétfőn reggel azonban saját weboldalán tette közzé az arról készült stúdiófotókat.

Adrian Newey, az istálló főtervezője azt mondta, úgy érzi, sikerült rengeteget tanulniuk 2015-ben, így az idei évre is egy remek autót építettek. Kérdés persze, a Renault motorjai mennyire lesznek versenyképesek az előttünk álló szezonban.

„Gyakran megkérdezik, az autó mely területével vagyok leginkább elégedett, de a jelenlegi stabil szabályok közepette nagyon nehéz új területeket feltérképezni” – mondta a neves szakember.

„Ezért arra összpontosítottunk, hogy az autó minden egyes komponensét tökéletesítsük – a felfüggesztést, a karosszériát, az aerodinamikát – hogy ezek mind harmóniában dolgozzanak. Azt gondolom, megtanultuk a tavalyi leckéket, és a szimulációk által kapott jelzések azt mutatják, hogy ez egy nagyon erős kasztni lesz.”

Christian Horner csapatfőnök hozzátette, nem volt könnyű dolguk a télen, hiszen meglehetősen későn derült ki, hogy 2016-ban is a Renault motorjait használják majd – TAG Heuer néven.

„Nyilván kihívást jelentett a késői döntés, de sikerült időben megoldást találnunk és az egész csapat hihetetlenül keményen dolgozott, hogy felzárkózzunk a télen” – mondta Horner.

„Szeretnénk építeni a 2015 második felében elért jelentős fejlődésre, meg akarjuk tartani a lendületet az új szezon első versenyein.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bemutatkozott a Red Bull 2016-os versenygépe
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!