9 éve halt meg Jules Bianchi - F1VILÁG.HU

9 éve halt meg Jules Bianchi

HIRDETÉS
Ma 9 éve, 2015. július 17-én hunyt el Jules Bianchi, aki Japánban szenvedett tragikus kimenetelű balesetet.

A 2014-es Japán Nagydíjon a Marussia versenyzője a kedvezőtlen időjárási körülmények közepette kicsúszott a pályáról, autójával pedig egy másik versenygép mentésében segédkező munkagépnek csapódott. A baleset következtében Bianchi súlyos agysérüléseket szenvedett, hónapokon át feküdt kómában. A francia pilóta szervezete végül 2015. július 17-én adta fel a küzdelmet, napra pontosan 9 éve.

Jules Bianchi 1989. augusztus 3-án született a franciaországi Nizzában. A motorsport iránti szenvedély családi örökség volt számára: nagyapja, Mauro Bianchi, valamint nagybátyja, Lucien Bianchi is versenyzők voltak. Jules már fiatalon elkezdett gokartozni, és gyorsan bizonyította tehetségét.

A Forma-1-ben 2013-ban debütált a Marussia csapat színeiben. Bár az autó nem volt a mezőny elejében, Bianchi mindenkit lenyűgözött kitartásával és tehetségével. Az igazi áttörést a 2014-es Monacói Nagydíj hozta meg számára, ahol a kilencedik helyen végzett, megszerezve a Marussia első pontjait a királykategóriában.

Jules Bianchi tragédiája mélyen megrázta a motorsport világát. Balesete hozzájárult a Forma-1 biztonsági intézkedéseinek további szigorításához. A francia tehetség halála után a Forma-1 bevezette a „Halo” névre keresztelt fejvédő rendszert, amely azóta több pilóta életét is megmentette.

Talán kevesen tudják, de keresztapja volt a Ferrari jelenlegi versenyzőjének, Charles Leclerc-nek, aki saját bevallása szerint is Bianchi álmát igyekszik valóra váltani a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!