A McLaren készen áll szemtől szemben küzdeni a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

A McLaren készen áll szemtől szemben küzdeni a Red Bull-lal

HIRDETÉS
Készen áll a McLaren Forma-1-es csapata arra, hogy a világbajnoki címekért szálljon harcba a Forma-1-ben, Zak Brown, a wokingiak vezérigazgatója azonban azt mondja, igyekeznek nem undok módon küzdeni.

A McLaren idén remek formát mutat az F1-ben, Lando Norris révén pedig már nyert is egy versenyt Miamiban, a brit pilóta pedig Max Verstappen legfőbb kihívójává lépett elő. Bár a brit istálló egyelőre lépéshátrányban van a Red Bull-lal szemben, Zak Brown szerint minden adott ahhoz, hogy a folytatásban rendszeresen az osztrák csapat ellen csatázzanak.

„Készen állunk szemtől szemben küzdeni” — mondta Brown. „A McLaren nem versenyez undok módon. Úgy gondolom, lehet szemtől szemben küzdeni anélkül, hogy undokok lennénk. Úgy tűnik, ők néha mindent megtesznek a győzelemért. Mi nem így versenyzünk, de hisszük, hogy lehet szemtől szemben küzdeni, és saját módunkon harcolni velük.”

Az élen versenyezni persze teljesen más, mint a középmezőnyben, Brown ugyanakkor azt mondja, igyekeznek nem túlaggódni azt, amikor pilótáik a győzelemért csatáznak.

„Izgalmas. Kellemes stressz az, hogy, ’Ne rontsuk el, mert ez egy futamgyőzelemért megy,’ és amikor negyedik, ötödik vagy nyolcadik helyezésért megy, az más. De úgy gondolom, élvezetes. A bokszutca falán vagyok, a hangnemet pedig Andrea [Stella, csapatfőnök] és Randy [Singh, versenyigazgató] diktálják… nem tudnád megmondani, hogy a győzelemért versenyzünk, vagy a tizedik helyért. Szerintem ez az, amit látni akarunk. Nincs semmi olyan a bokszutca falán, hogy, ‘Ó, istenem, vezetünk’. Minden megy tovább a megszokott módon, tehát a csapat mindenképpen készen áll.”

Bár a McLaren utoljára 2008-ban, még Lewis Hamilton révén tudott világbajnoki címet nyerni az F1-ben, Brown szerint a „győztes pedigré” megvan a wokingi csapatnál.

„Sok futamgyőzelmet és bajnoki címet nyert már a McLaren, és bár számomra ez egy kicsit újabb dolog, Andrea Stella már ott volt, megcsinálta a világ egyik legjobb versenyzőjével és csapatával, mint sokan mások a McLarennél.”

„Éhesek vagyunk rá és nagyon kritikusan viszonyulunk önmagunkhoz. Ha hibázunk, offline beszélünk róla, és egy nagyon részletes elemzést végzünk a futam után. De nagy az önbizalom a csapatban.”

Miután a McLaren két nagyon fiatal versenyzővel rendelkezik, Oscar Piastri és Lando Norris számára is az újdonság erejével hat az, hogy a győzelmekért harcolhatnak, Brown pedig rámutatott, a két pilóta folyamatosan fejlődni fog — elsősorban a tapasztalat révén.

„Ahhoz, hogy megnyerjük a Forma-1-es világbajnokságot, mindenkinek 100 százalékosan kell teljesítenie” — magyarázta Brown.

Hirdetés

„Lando minden alkalommal tanul valamit, igaz? Egy győzelem tapasztalatával rendelkezik. Max és Lewis és [Michael] Schumacher, amikor annyit nyertek, az rengeteg tapasztalatot jelentett számukra. Lando még mindig gyűjti ezeket a tapasztalatokat, ami szerintem nagyszerű, mert csak úgy lehet megszerezni őket, ha benne van a sűrűjében, és folyamatosan javulni fog versenyzőként. Tökéletesen képes már most világbajnoki címet nyerni, de ez nem jelenti azt, hogy nem javulhat tovább. Szerintem Max is jobb versenyző ma, mint első vagy második bajnoki évében, így ezek a versenyzők folyamatosan finomítják a képességeiket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!