A Red Bull nem tud arról, hogy Perez be akarja jelenteni a visszavonulását - F1VILÁG.HU

A Red Bull nem tud arról, hogy Perez be akarja jelenteni a visszavonulását

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, dr. Helmut Marko azt mondja, nincs tudomásuk arról, hogy Sergio Perez a hétvégi Mexikói Nagydíjon bejelenti visszavonulását.

A rutinos versenyzővel még nyár elején hosszabbított szerződést a Red Bull: további két évre szavaztak neki bizalmat, az ezt követően mutatott gyenge forma miatt azonban nagy veszélybe került jövője a csapatnál. Olyannyira, hogy dr. Helmut Marko nemrégiben egy interjúban kijelentette, szeretné, ha jövőre valamelyik juniorversenyzőjük lenne Max Verstappen csapattársa.

Az energiaital-gyárosok a szezon hátralévő versenyein árgus szemmel figyelik Liam Lawson és Yuki Tsunoda teljesítményét — aki pedig jobban teljesít, jó eséllyel át is veheti majd Perez helyét.

Helmut Marko most az OE24 című osztrák lapnak adott interjújában beszélt a témáról, és méltatta az F1-es mezőnybe visszatért Lawsont.

„Hihetetlen teljesítményt nyújtott. Még néhány versenyen figyeljük, aztán értékelünk” — mondta a szakember, majd arra a felvetésre, hogy ez Perez számára az út végét jelentheti-e, így felelt: „Ez egy más téma, erre nem szeretnék kitérni.”

Az elmúlt hetekben többször is pletykáltak arról, Perez hazai versenyén, a hétvégi Mexikói Nagydíjon jelentheti be visszavonulását — ezt azonban a 34 esztendős versenyző cáfolta. Arra a kérdésre, hogy valóban megtörténhet-e a bejelentés, Helmut Marko így felelt: „Erről nincs tudomásunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull nem tud arról, hogy Perez be akarja jelenteni a visszavonulását
Norris az időmérőig megpróbálja ledolgozni a hátrányát
Leclerc: Nem volt sima nap, de a tempó megvan!
Russell sem érti a mexikói balesetének okát
Verstappen: Teljesen haszontalan nap volt…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!